De Tokyo Motor Show komt eraan, dus zit er weer allerlei geks in onze mailbox. Zo komt Daihatsu als vanouds met een sloot schattige (en toch ook wel een paar saaie) concept cars, waaronder de DN Compagno.

Daihatsu

Die is ongetwijfeld de meest opvallende van de Daithatsu-concepts. Waar de meeste andere studiemodellen zo rechthoekig zijn als de bouwblokken in Minecraft, daar roept de compacte sedan bijna een jaren zestig gevoel op met zijn gestrekte lijnen, vloeiende daklijn en kleine vinnetjes op de achtersteven. Hij doet een beetje denken aan de DAF 66 Coupé zelfs. De DN Compagno wordt aangedreven door een 1,0 liter turbomotor.

Doosjes

Verder is er de verrassend stoer ogende DN Trec, een compacte SUV net onder de klasse van de Nissan Juke en Toyota C-HR, en introduceert Daihatsu natuurlijk weer een aantal ‘doosjes’. Zoals de DN U-Space en de DN Pro Cargo. Daarbij staat er in Tokio een concept voor een grote zeszitter, de DN Multisix.

Uw Garage: Daihatsu Copen (2007)

Reageren op dit artikel:

Honda Sports
Vorig bericht

Voor op de digitale snelweg: Honda Sports Vision GT

Polestar
Volgend bericht

Aankomende Polestar-coupé ziet er zo uit!

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”