De Europese autoriteiten hebben invallen gedaan bij Daimler en Volkswagen Group. Ze zoeken naar bewijzen in een onderzoek naar Audi, BMW, Mercedes-Benz en Porsche. Die zouden al sinds de jaren negentig een kartel vormen.

Daimler

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en Volkswagen zouden afspraken hebben gemaakt over prijzen, kosten, markten en de te voeren strategie. Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, heeft vorige week geprobeerd om de status van klokkenluider te krijgen, zodat het later geen eventuele boetes hoeft te betalen.

Belastend materiaal

Vorige week vrijdag zijn onderzoekers van de Europese Commissie ook al bij BMW op zoek geweest naar belastend materiaal. Deze week zijn ze op het hoofdkantoor van Volkswagen Group in Wolfsburg, bij Audi in Ingolstadt en dus bij Daimler en Mercedes-Benz geweest.

‘Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en VW vormden kartel’

Reageren op dit artikel:

Fotocredit: AFP
Vorig bericht

Singapore zet stop op aantal auto's in de stadstaat

Intensa Emozione
Volgend bericht

Apollo Intensa Emozione: Fraai chassis, vreemde naam

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”