Stop de persen! De Landwind X7 is gefacelift. En hij lijkt nu… tja… nog steeds op een Range Rover Evoque, maar dan net ietsje minder.

Landwind X7

De schaamteloze Chinese kopie van de Evoque is sinds 2015 op de markt en heeft voor heel wat controverse gezorgd. Althans, buiten China… Want in het land zelf vinden de autoriteiten dat Land Rover niet zo moet zeuren. Toch is de Britse fabrikant een zaak gestart tegen Jiangling Motors, het moederbedrijf van Landwind.

Derde van de prijs

Maar goed, de facelift dus. Die maakt vooral de voor- en achterkant ietsje minder Evoque. Zowel dat model als de X7 worden in China gefabriceerd. De Landwind kost in het Aziatische land echter een derde van de prijs van de Range Rover. In China zijn zelfs goedkope pakketten te koop waarmee eigenaren hun X7 kunnen ombouwen tot een Evoque, met neppe logo’s en al.

Landwind X7 en Range Rover Evoque

Dit is de Porsche Maca… euhm… Zotye SR9

Reageren op dit artikel:

10th Anniversary
Vorig bericht

Lexus viert tien jaar F-label met 10th Anniversary-modellen

Volvo Ocean Race
Volgend bericht

Terug! Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”