Dat de CX-5 voor Mazda een belangrijk model is, blijkt wel uit de verkoopcijfers van de eerste generatie. Maar nu de tweede editie goed en wel onderweg is, moet de Japanse autobouwer toch alle zeilen bijzetten om aan de internationale vraag te kunnen voldoen.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Overweldigend

De vraag naar de CX-5 is volgens de fabrikant overweldigend. Zodanig, dat de autobouwer nu een extra productiefaciliteit inschakelt om de CX-5 wereldwijd met normale levertijden te kunnen blijven leveren. De fabriek Hofu 2 heeft de eer om de populaire SUV te maken. De bouw is inmiddels van start gegaan. De CX-5 werd tot op heden alleen in de Japanse fabriek Hofu 1 gefabriceerd, terwijl in Maleisië en China de auto speciaal voor die regio’s wordt gemaakt.

p1j12419l1,7 miljoen

Voor Europa komt de SUV uit Japan. Hij werd voor het eerst in november 2016 op de Los Angeles International Auto Show gepresenteerd en beleefde zijn Europese debuut in maart op de Autosalon van Genève. De levering startte dit voorjaar in Japan en in de zomer stond hij ook hier in de showroom . Sinds de marktintroductie van de tweede generatie eerder dit jaar zijn er in ons land al dik 2.800 stuks verkocht. De eerste editie was wereldwijd goed voor een kwart van de totale Mazda-verkoop. De productieteller staat momenteel op 1,7 miljoen eenheden.

 

Reageren op dit artikel:

Hyundai Kona 2017 - Autovisie.nl
Vorig bericht

Review: Hyundai Kona (2017)

Kia Cee'd, foto Pascal Snel
Volgend bericht

Kia heeft volgende generatie Cee'd bijna klaar

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.