De nieuwe Aston Martin Vantage moet gelijk aan de bak. Als racewagen, bedoelen we dan. Want tegelijk met de straatversie heeft Aston Martin deze Vantage GTE uit de fabriek gerold.

Vantage GTE

Volgens het merk is de GTE klaar voor het nieuwe raceseizoen en heeft de machine er al 13.000 testkilometer op zitten. Hij werd onder meer dertig uur achter elkaar over het Spaanse Circuito de Navarra gejaagd. Wat de specificaties en prestaties van de GTE zijn, houdt Aston Martin onder de pet. De straat-Vantage haalt 510 pk en 685 Nm uit zijn 4,0 liter biturbo V8. Hij gaat van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden en haalt een top van 312 km/h.

24 uur van Le Mans

De GTE wordt door Aston Martin ingezet in de GTE Pro-klasse van het FIA World Endurance Championship. Hij zal zijn debuut maken op 5 mei volgend jaar tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. Zijn voorganger, de oude Vantage GTE, won in 2014 en 2017 zijn klasse in de 24 uur van Le Mans.

Aston Martin Vantage: Spec(tre)takelstuk

Reageren op dit artikel:

Exotic Cars
Vorig bericht

Autospot: Op bezoek bij Exotic Cars in Dubai

720S GT3
Volgend bericht

McLaren 720S GT3 is nog niet raceklaar

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”