Daar sta je dan als Bugatti! Want Koenigsegg zet gewoon in één klap het snelheidsrecord voor productieauto’s een flinke klap hoger. Hoe ziet het eruit om 457 km/h te rijden? Kijk deze video.

Koenigsegg heeft met bovenstaande ritten niet alleen het wereldsnelheidsrecord van de Bugatti Veyron afgepakt, maar ook nog een reeks andere records gezet. Zo is de Agera RS nu de auto met de snelste 0 naar 400 km/h en terug naar 0 tijd. Hij deed dat in 33,29 seconden, waarmee hij sneller is dan zichzelf. Dezelfde Koenigsegg deed 0-400-0 km/h vorig jaar oktober in 36,44 seconden.

Volledig standaard

Daarbij pakte de Agera RS de hoogste snelheid over een kilometer op de openbare weg (445,54 km/h), de hoogste snelheid over een mijl op de openbare weg (444,66 km/h) en de hoogste snelheid ooit gehaald op de openbare weg (457,49 km/h). De recordauto is niet eens van Koenigsegg zelf. Hij is van een klant, volledig standaard (voor zover je daarvan kunt spreken bij een Agera RS) en produceert op E85 (met 15 procent ethanol) 1360 pk.

Partycrasher Koenigsegg ontneemt Bugatti meer records

Reageren op dit artikel:

GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns In Wisconsin On Day Of State's Primary
Vorig bericht

Trump: 'Waarom bouwen Japanse fabrikanten geen auto's in VS?'

bugatti_vision_gran_turismo_4
Volgend bericht

Unieke Bugatti Vision GT verkocht voor 4,5 miljoen euro

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”