Had de Mazda 6 een facelift nodig? Nee, niet echt, maar hij krijgt er toch een. De uiterlijke wijzigingen zijn minimaal. Vooral in het interieur werd het een en ander vernieuwd.

Mazda 6

Het is goed dat Mazda niet te veel gerommeld heeft aan de buitenkant van de 6, want de grote middenklasser is nog altijd een van de aantrekkelijkste sedans op de markt. Belangrijkste wijzigingen… De grille heeft geen lamellen meer, maar een soort gaasstructuur en de chroomstrip rondom de grille loopt nu door onder de led-koplampen. Verder zijn er nieuwe wielen en nieuwe carrosseriekleuren.

Mazda 6

In het interieur heeft Mazda vrijwel het gehele dashboard gewijzigd. De basisvorm bleef gelijk, maar de indeling werd grond aangepakt en er zouden veel betere materialen zijn gebruikt. En dan hebben we het hier natuurlijk over de Amerikaanse versie van de Mazda 6, maar deze wijzigingen komen volgend jaar ook naar Nederland. Meer informatie volgt dan.

Autovisie Vlog: Eerste testnotities Mazda 6

Reageren op dit artikel:

Mercedes-Benz CLS
Vorig bericht

Nieuwe Mercedes-Benz CLS heeft geen lijntje te veel

Opel
Volgend bericht

'PSA Group wil geld terug van General Motors na overname Opel'

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”