Of je de nieuwe Mercedes-Benz CLS nou mooi vindt of niet, er zit in ieder geval geen lijntje te veel aan. Het merk uit Stuttgart heeft met de derde generatie CLS een bijzonder cleane auto neergezet.

Mercedes-Benz CLS

Hij is zo clean dat hij met een cW-waarde van 0,26 als een mes door de hete boter snijdt. De grijze CLS op de foto’s heeft een AMG-pakket en de rode niet. Welke van de twee vinden jullie er het beste uitzien? Wij gaan voor de AMG-loze versie, zonder die extra tierelantijntjes. Hij heeft wat weg van de Mercedes-AMG GT Concept uit maart dit jaar.

Vierwielaandrijving

Bij de introductie van de nieuwe CLS is er de keuze uit drie motoren, waarvan twee diesels. De CLS 350 d levert 286 pk en de CLS 400 d is 340 pk sterk. Dan is er nog de CLS d 450. Is dat ook een diesel? Nee, hoewel dat d’tje dat wel suggereert. Hij heeft een 367 pk leverende benzinemotor, die wordt bijgestaan door een elektromotor met 22 pk. Alle modellen hebben vierwielaandrijving.

Twee schermen

Meer bagageruimte krijg je in vergelijking met de vorige CLS niet. De kofferbak meet nog steeds 520 liter. Het interieur van de nieuwe vierdeurs coupé – en dan vooral het dashboard – komt natuurlijk nagenoeg overeen met dat van de E-Klasse. En dat betekent dat er zich voor de neus van de bestuurder weer een enorme ‘tablet’ uitstrekt, bestaande uit twee schermen.

Mercedes-AMG GT Concept is niet de opvolger CLS 63

Reageren op dit artikel:

i8 Roadster
Vorig bericht

Hèhè, daar is eindelijk de BMW i8 Roadster

Mazda 6
Volgend bericht

Opgefriste Mazda 6 vooral van binnen anders

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”