In het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla een recordomzet van bijna 3 miljard dollar geboekt (2,6 miljard euro). Daar tegenover staat echter ook een recordverlies van 619 miljoen dollar (533 miljoen euro) in de afgelopen drie maanden.

Tesla-Model-3-006

Van maart tot en met juni (het tweede kwartaal) stond Tesla nog 336 miljoen dollar (290 miljoen euro) in het rood. In het derde kwartaal van vorig jaar wist de Amerikaanse fabrikant echter een bescheiden winstje van 21 miljoen dollar (18 miljoen euro) te noteren. Over heel 2016 kwam het verlies echter uit op 888 miljoen dollar (ruim 765 miljoen dollar).

Vijfduizend Model 3’s per week

Ook blijven de problemen met de Model 3-productie groot. Tesla had zichzelf tot doel gesteld om dit jaar al vijfduizend Model 3’s per week te produceren, maar dat wordt nu eind maart 2018, aldus het bedrijf. In een gesprek met investeerders heeft Tesla zelfs toegegeven dat het uiteindelijke doel van tienduizend Model 3’s per week is losgelaten.

Productie Tesla Model 3 komt maar moeilijk op gang

Reageren op dit artikel:

p90283542_highres
Vorig bericht

Lekker voorspelbaar: BMW M3 CS

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”