De Pagani Zonda is als een oudere popartiest die niet van ophouden weet. Hij heeft al tig afscheidsconcerten gegeven, maar komt toch iedere keer weer terug. Nu als Zonda No. 33.

Pagani Zonda

Zo noemt de Russische tuner Topcar Design hem. Want Pagani gaat de auto voor een klant van hen bouwen. Zonda No. 33 moet in de lente van 2018 de Pagani-fabriek in San Cesario sul Panaro verlaten. Is hij een opgewaardeerde oudere Zonda? Nee, daar lijkt het niet op, want Topcar Design spreekt van een ‘original car’.

Zonda HP Barchetta

Eerder dit jaar onthulde Pagani de Zonda Fantasma Evo – een opgewaardeerde versie van een Zonda F uit 2005 – en de Zonda HP Barchetta. Die laatste heeft een lage voorruit, halve zijruitjes en vreemde halfdichte wielkasten achter. Pagani bouwt er in totaal drie, waarvan één voor Horacio Pagani zelf is.

Pagani Rinascimento restaureert jouw oude Zonda

Reageren op dit artikel:

911 GT2
Vorig bericht

Onder de hamer: Porsche 911 GT2 gaat al over de miljoen

Volkswagen Phideon
Volgend bericht

Eerste testnotities: Volkswagen Phideon 480 V6 (2017)

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”