Dit is de Future Toyota Adventure Concept, oftewel de FT-AC. Wat er zo ‘future’ is aan het studiemodel? Een aantal geinige slimmigheidjes, meer niet.

FT-AC

Zo kun je de mistlampen aan de voorkant verwijderen en als zaklamp gebruiken of als licht voorop je mountainbike. De infraroodcamera’s in de buitenspiegels kunnen eveneens worden losgekoppeld. De beelden van de camera’s zijn via een wifi-hotspot te delen via sociale media. De led-lampen op het dak flitsen als er niet genoeg licht is voor een foto. Yep, dit is er eentje voor de selfiegeneratie.

Hybride aandrijflijn?

De FT-AC heeft vierwielaandrijving met torque vectoring (een systeem dat de aandrijfkrachten over de wielen verdeelt) en wordt in theorie (het is een concept, meer niet) aangedreven door een benzinemotor. Toyota zelf zegt dat de FT-AC eventueel een hybride aandrijflijn mee zou kunnen krijgen. Maar dat gaat niet gebeuren, want dit is en blijft een studiemodel. Toyota vond het zelfs niet nodig om echte foto’s te maken.

Toyota TJ Cruiser is gereedschapskist op wielen

Reageren op dit artikel:

Chris Bangle
Vorig bericht

Voormalig BMW-designer Chris Bangle onthult stadsauto

Lexus RX450h L
Volgend bericht

Lexus RX450h L: Elf centimeter kan het verschil maken

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”