Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

De finalisten voor de felbegeerde titel Auto van het Jaar 2018

De Auto van het Jaar 2018-verkiezing gaat de volgende ronde in, nu de zeven kanshebbers voor de felbegeerde titel bekend zijn gemaakt.

Tannis test Coty 2018

Mazda werkt aan crossover voor Amerikaanse markt

Mazda doet goede zaken met zijn crossovers en SUV’s. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Toch kan het nog een stukje beter in de Verenigde Staten…

Autovisie F1-Quiz: Grand Prix Abu Dhabi 2017

Ben jij een echte Formule 1-fan? Test dan hier je kennis over de F1-race van afgelopen weekend: de Grand Prix van Abu Dhabi. Succes!

Le Conservatoire Citroën veilt 65 klassiekers en concepts

Citroën-liefhebbers opgelet! Le Conservatoire gaat verhuizen, dus wil het museum van vijfenzestig bijzondere en zeldzame auto’s. Ze worden op 10 december online geveild.

La conservatoire

Range Rover SVAutobiography LWB alternatief voor Bentayga

Om de Bentley Bentayga toch nog een beetje van repliek te kunnen dienen, introduceert Land Rover de nieuwe Range Rover SVAutobiography LWB. Het model staat over enkele dagen op de autoshow van Los Angeles in de Verenigde Staten.

SVAutobiography LWB

ACM legt Volkswagen boete op inzake dieselgate

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het Volkswagen-concern een boete opgelegd van € 450.000,- vanwege “oneerlijke handelspraktijken”. De organisatie legt de autobouwer de hoogst mogelijke boete op. Volkswagen gaat in beroep.

Ford Safe Cap: deze pet houdt je wakker achter het stuur

Ziet er simpel uit, deze typisch Amerikaanse ‘trucker cap’, maar hij zit bomvol technologie. De Ford Safe Cap merkt wanneer zijn drager in slaap dreigt te vallen en waarschuwt hem of haar met geluid, licht en trillingen.

Safe Cap

Prijslijst BMW X2 begint (voorlopig) bij 48 mille

De BMW X2 zou het sportievere alternatief voor de X1 moeten zijn en dat vertaalt zich natuurlijk naar de prijs. BMW’s zesde SUV is er voorlopig vanaf 47.495 euro, waarmee hij zo’n 2500 euro duurder is dan een vergelijkbare X1.

BMW X2

‘Mogelijk tekort grondstoffen door Duits elektro-offensief’

Duitse autofabrikanten zetten zo sterk in op elektrische modellen, dat er straks enorme hoeveelheden grondstoffen nodig zijn, voor bijvoorbeeld de productie van batterijen. Het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) vreest voor een tekort.

Duik in de prijslijst: supermini’s met een vouwdak

Ook in het A-segment is open rijden mogelijk. Nou ja, gedeeltelijk open, want er zijn diverse modellen leverbaar met een canvas vouwdak. Welke? En hoe duur zijn ze? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Smart Forfour

Het dak eraf voor Chevrolet Corvette ZR1

Mocht je je nog afvragen waarom Chevrolet juist de Dubai International International Motor Show twee weken geleden koos voor het wereldwijde debuut van de supersnelle Corvette ZR1 in plaats van de ‘eigen’ Los Angeles International Auto Show, dan volgt hier het antwoord. Voor de autoshow aan de Amerikaanse westkunst heeft de autobouwer de open variant bewaard. Chevrolet presenteert de Corvette ZR1 Convertible.

Corvette ZR1

Subaru Ascent voor dorstige types

Subaru heeft zijn SUV voor de Noord-Amerikaanse markt voorgesteld. Het is echt een model voor dorstige types, want de auto beschikt over maar liefst 19 bekerhouders.

Subaru Ascent

Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Alfa Romeo verbindt naam aan Sauber F1

Alfa Romeo wordt de titelsponsor van het Formule 1-team van Sauber. Dat hebben de twee partijen vandaag bekend gemaakt. De Formule 1-renstal gaat Alfa Romeo Sauber F1 heten.

Jaguar XE SV Project 8 is de snelste

Twee Nederlanders kunnen binnenkort zeggen dat zij in de ‘titelhouder van het ronderecord voor productie-sedans op de Nordschleife’ rijden. Dat klinkt als een heel belangrijke titel, toch?

Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Verjongingskuur voor Jeep Wrangler

Hij lijkt het eeuwige leven te hebben, maar Jeep verjongt en ververst de Wrangler toch wel op zijn tijd. Het huidige model draait ‘pas’ sinds 2006 mee en wordt nu vervangen.

Jeep Wrangler

Hèhè, daar is eindelijk de BMW i8 Roadster

Dat heeft even geduurd zeg. De dichte i8 is al sinds 2014 op de markt en nu pas introduceert BMW de i8 Roadster. De coupé krijgt gelijk een vrij onzichtbare update.

i8 Roadster

Geen lijntje te veel voor nieuwe Mercedes-Benz CLS

Of je de nieuwe Mercedes-Benz CLS nou mooi vindt of niet, er zit in ieder geval geen lijntje te veel aan. Het merk uit Stuttgart heeft met de derde generatie CLS een bijzonder cleane auto neergezet.

Mercedes-Benz CLS

Opgefriste Mazda 6 vooral van binnen anders

Had de Mazda 6 een facelift nodig? Nee, niet echt, maar hij krijgt er toch een. De uiterlijke wijzigingen zijn minimaal. Vooral in het interieur werd het een en ander vernieuwd.

Mazda 6

Toyota FT-AC een SUV voor de selfiegeneratie

Dit is de Future Toyota Adventure Concept, oftewel de FT-AC. Wat er zo ‘future’ is aan het studiemodel? Een aantal geinige slimmigheidjes, meer niet.

FT-AC

Lexus RX450hL: elf centimeter kan het verschil maken

Voor het eerst in de historie van de RX komt Lexus met een verlengde uitvoering. Door elf centimeter aan de wagenlengte toe te voegen is er plaats voor drie zitrijen met totaal zeven zitplaatsen.

Lexus RX450h L

Einde Ford Focus RS in zicht

De volgende generatie Ford Focus is aanstaande. Volgend jaar komt de middenklasser in een compleet nieuw jasje. Dat betekent tevens dat het einde van de huidige editie in zicht is. Voor de Focus RS valt in maart het doek.

Sterkere variant Kia Stinger in de maak

Een officiële reactie krijg je niet, want Kia hoeft er nog niets over te zeggen. Er is immers ook niets aan de buitenwereld aangekondigd. Maar in de kraamkamers wordt er momenteel gekeken naar een snellere en meer potente uitvoering van de Kia Stinger. Hij zou een V8-motor onder de kap krijgen.

Kia Stinger

Voorlopig geen KERS voor Infiniti

De samenwerking tussen Infiniti en het Formule 1-team van Renault lijkt geen resultaat voor de openbare weg op te leveren. En dat terwijl er afgelopen maart nog een studiemodel op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd, waarbij de twee partijen voor een straatauto hadden samengewerkt.

Reageren op dit artikel:

Proceed Concept
Vorig bericht

Kia breidt Cee’d-familie sterk uit

Deals on Wheels
Volgend bericht

Autospot: Kijkje in de kelder bij Deals on Wheels in Dubai

Autovisie

Autovisie