Voor de tweede maal heeft BMW afscheid genomen van de 6 Serie Coupé. In het Zuid-Duitse Dingolfing rolde afgelopen maand het allerlaatste exemplaar van de band.

BMW 6 SerieIn 1989 nam BMW al een keer afscheid van de 6 Serie Coupé, toen het merk besloot om geen vervolg aan de productlijn te geven. De fabrikant koos voor een grotere coupé met een andere naam, de 8 Serie. In 2003 werd echter de aanduiding 6 Serie nieuw leven ingeblazen, toen de fabrikant een tweedeurs, vierzits Coupé introduceerde. De productlijn kreeg zelfs een Cabriolet-versie. Hij bleef tot 2011 in productie, waarna een opvolger onder dezelfde naam werd gepresenteerd.

Trede omhoog

Maar BMW geeft geen vervolg aan de 6 Serie Coupé. Net als in 1989 kiest het management ervoor om de 6 Coupé te laten vallen en een coupé onder de aanduiding 8 Serie te introduceren. Ook de Cabriolet en de Gran Coupé worden opgevolgd door een ‘8’-model. Het enige type dat in de toekomst de naam 6 Serie in stand houdt, is de kakelverse 6 GT. Saillant detail, dat model is de opvolger van de 5 GT, die dus ook een trede in de naamladder van BMW omhoog ging.

BMW 8 Serie Concept8 Serie Coupé

Op de website van BMW is de 6 Coupé inmiddels verdwenen. De 6 Cabriolet en de 6 Gran Coupé zijn nog wel te bestellen. BMW brengt volgend jaar de 8 Serie Coupé op de markt. De auto is al als concept voorgesteld.

Reageren op dit artikel:

Huracán Performante
Vorig bericht

Lamborghini Huracán Spyder Performante staat klaar

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.