Uitgekeken op de blauwe, grijze en zwarte kleur voor de Ford Focus RS? De autobouwer brengt begin volgend jaar de hot hatch ook in het rood uit. Er zit alleen één maar aan.

Ford Focus RS Red EditionHet betreft een limited edition van de Engelse Ford-importeur. Het importbedrijf heeft 300 exemplaren besteld en laat die allemaal rood spuiten. De tint is bekend uit Amerika, waar de kleurstelling wel in het kleurenschema staat. Alle exemplaren worden allemaal in de laatste productiemaanden van de Focus RS worden vervaardigd. In februari en maart dus.

Ford Focus RS Red Edition350 pk en LSD

Om het exclusieve en bijzondere karakter van de rode RS te benadrukken, noemt het bedrijf de uitvoering Red Edition. De versie kenmerkt zich verder door grijze remklauwen, zwarte lichtmetalen wielen en een zwarte kleur op het dak, buitenspiegelkappen en achterspoiler. Tot de standaarduitrusting van het 350 pk sterke afscheidsmodel behoort het mechanische limited-slip differential (LSD).

LEES OOK: EINDE VAN DE FORD FOCUS RS IN ZICHT

Engels initiatief

Ford Nederland laat desgevraagd weten het initiatief van Ford Engeland met zijn Red Edition niet te volgen.

In deze kleuren is de Ford Focus RS in Nederland leverbaar:

Reageren op dit artikel:

Chris Goodwin McLaren
Vorig bericht

McLaren-testrijder stapt over naar Aston Martin

autovisie-duik-in-de-prijslijst-maserati-granturismo
Volgend bericht

Maserati genoodzaakt productie stil te leggen

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.