Een Mercedes-Maybach G 650 Landaulet is niet leverbaar met zes wielen en een Mercedes-AMG G63 6×6 is weer niet leverbaar met een softtop. Bij Kahn Design combineren ze de twee auto’s, maar dan wel in een Land Rover Defender.

Kahn Design Flying Huntsman 6x6 Soft Top - Land Rover Defender - Autovisie.nl

Softtop

Kahn Design levert de Flying Huntsman 6×6, zoals de tuner de zeswielige Land Rover Defender noemt, al een aantal jaren. Er bestaan verschillende varianten van, zoals een pickup met dubbele cabine, maar ook een driedeurs (!) variant met hardtop. Daar komt nu dus een Soft Top bij. Net als de Maybach G 650 Landaulet krijgt de auto een elektrisch bedienbare softtop die boven de achterste twee passagiers geplaatst is.

6×6

De Britse tuner neemt de Defender grondig onder handen. Zo worden alle schermen verbreed, om plaats te bieden aan de grotere wielen die overigens ook breder uit elkaar worden gezet. De 2,2 liter dieselmotor maakt plaats voor een 6,2 liter V8 van Chevrolet met meer dan 500 pk. Daar wordt uiteraard ook de remmerij op aangepast. Zelf schakelen is er niet meer bij, want de auto krijgt een zestrapsautomaat die beter om moet kunnen springen met het toegenomen vermogen. Van binnen is het leer, leer en nog eens leer. Kahn laat geen oppervlakte zoals het was in het interieur.

Genève

Nu blijft het voorlopig bij deze ene afbeelding, maar over een aantal maanden trekt het bedrijf het doek officieel van de Flying Huntsman 6×6 Soft Top. Op de autoshow van Genève in maart zal de zeswielige Defender zijn debuut maken.

Maatwerk

Mocht je na het zien van de afbeelding direct naar Kahn Design willen racen om alvast een aanbetaling te doen, dan is het goed om te weten dat het bedrijf op dit moment twee 6×6’en in de verkoop heeft. Beide zijn voorzien van de 2,2 liter dieselmotor en een automaat en staan te koop voor respectievelijk 190.000 en 250.000 pond. Zo’n 210.000 en 280.000 euro dus. Reken er maar op dat de Soft Top nog een categorie duurder wordt. Vergeet bovendien de BPM niet…


Kahn Design Flying Huntsman 6x6 -1- Land Rover Defender - Autovisie.nl

Autovisie TV: Land Rover Defender ontmoet XO DFNDR

Reageren op dit artikel:

Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV - Peters Proefrit - Autovisie.nl
Vorig bericht

Peters Proefrit #17: Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV (1991)

Lamborghini Urus - Autovisie.nl
Volgend bericht

Lamborghini Urus gaat voor 'Ringrecord

Wouter Spanjaart

Wouter Spanjaart

Redacteur met veel interesse in gadgets en de laatste techniek. Wordt echter helemaal gelukkig van de meest uiteenlopende klassiekers. Heeft een grote voorliefde voor oude Britten, maar droomt van een Facel Vega HK500.