De dag na de onthulling van de Urus was het weer business as usual op en rond het fabrieksterrein van Lamborghini. Een van de testrijders nam weer een Huracán Spyder Performante mee naar buiten.

Lamborghini Huracan Spyder LP580-2Nee, het was geen exemplaar dat net van de productielijn was gerold. De auto was gecamoufleerd en moest meteen worden weggereden toen de groep journalisten, die door de autobouwer waren uitgenodigd voor een fabrieksrondleiding, aangelopen kwam.

Autosalon van Genève

Lamborghini zal de Huracán Spyder Performante begin maart op de Autosalon van Genève onthullen, al zal de aankondiging al iets eerder zijn. De auto gaat kort daarna in productie en zal rond september aan de eerste gelukkige kopers worden uitgeleverd, zo vernamen we in het Italiaanse Sant’Agata Bolognese, waar we helaas geen foto’s van het lichtgewicht topmodel van de Huracán-familie mochten maken.

ZIE OOK: REVIEW LAMBORGHINI HURACAN PERFORMANTE 

Performante-recept

Mocht Lamborghini exact dezelfde weg voor de open tweezitter bewandelen als voor de Coupé dan krijgt de Spyder Performante een opgevoerde 5,2 liter V10-benzinemotor achterin. Het atmosferische blok is voor de gelegenheid opgevoerd tot 640 pk en genereert een koppel van 600 Nm, een toename van respectievelijk 30 pk en 40 Nm. De Coupé wordt door de tiencilinder in 2,9 tellen van stilstand naar 100 km/h gebracht. De topsnelheid ligt op 325 km/h. Reken voor de 50 kg zwaardere Spyder Performante op een acceleratiecijfer van 3,1 tellen en een topsnelheid van 324 km/h.

LEES OOK: HURACÁN HARD ONDERWEG POPULAIRSTE LAMBORGHINI OOIT TE WORDEN

ALA

Op de Coupé past Lamborghini het zogeheten ‘Aerodinamica Lamborghini Attiva’, kortweg ALA toe. Voor de open variant is de techniek aangepast, aangezien de Spyder over een afwijkende aerodynamica beschikt dan de coupé. Naast de actieve flappen in de voorvleugel en luchtkanalen achter is de Performante ook 40 kg lichter gemaakt.

Vermoedelijk geeft Lamborghini in februari de eerste foto’s vrij.

BEKIJK HIER DE TEST VAN DE HURACAN PERFORMANTE

 

Reageren op dit artikel:

Lynk Lynk&Co
Vorig bericht

Volvo Gent mogelijk thuisbasis elektrische Lynk&Co

BMW 6 Serie
Volgend bericht

BMW heeft afscheid genomen van 6 Serie Coupé

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.