Het platform van de fonkelnieuwe Volvo XC40, waarop onder andere ook de Chinese Lynk&Co 1 komt te staan, zou weleens de basis kunnen vormen voor Lotus’ eerste SUV.

Lotus SUV

Lotus SUV

Dat schrijft het Engelse AutoCar. Volgens het tijdschrift wordt momenteel gekeken naar een geschikte bodemsessie voor de SUV. Binnen het concern, bestaande uit onder andere Geely, Proton en Volvo, is de Compact Modular Architecture (CMA) de meest recente investering op het gebied van bodemsecties. Het platform zal sowieso gebruikt worden door Volvo voor de 40-familie en door Geely voor een reeks B- en C-segment modellen.

 Stekkerhybride

Mocht het management van het moederbedrijf Geely inderdaad kiezen voor het CMA-platform, dan stelt dat Lotus in staat om naast performanceversies ook met stekkerhybridevarianten en elektrische versies te komen. Het platform is zodanig ingericht dat het ook geschikt is voor elektrificatie.

Lotus SUV

Lotus SUV

Lotus wil in 2021 zijn eerste SUV introduceren. Het merk legde eerder dit jaar het ontwerp van een SUV bij een patentbureau vast, waarover Autovisie als eerste berichtte.

LEES OOK: LOTUS SUV IN BEELD

Onder supervisie van de nieuwe eigenaar Geely wordt Lotus geherpositioneerd. Net als in het verleden moet de sportwagenbouwer een alternatief worden voor Porsche en Ferrari. Om dat te bereiken zal er een nieuw topmodel voor de sportwagenlijn worden ontwikkeld. Over deze nieuwe Esprit wordt al jaren gesproken. De eerdere eigenaren hadden eveneens het idee opgevat om een nieuwe Esprit te maken. Echter, door financiële tekortkomingen zijn die plannen nooit gerealiseerd.

 

Reageren op dit artikel:

Aston Martin DB11
Vorig bericht

Sjoerds Weetjes #55: De 'James Bond'-banden van de Aston Martin DB11

Franse bestsellers
Volgend bericht

Dossier: Franse bestsellers voor 12.500 euro

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.