McLaren heeft een Amerikaans servicecentrum geopend voor zijn legendarische F1. Hoeveel exemplaren van de zeldzame supersportwagen zijn er in de Verenigde Staten? McLaren schat zo’n twintig.

McLaren F1

Het servicecentrum wordt gerund door Mclaren Philadelphia, maar is gevestigd op een onbekende locatie ergens in de staat Pennsylvania. Dit om de privacy van de Amerikaanse F1-eigenaren te waarborgen. Officieel is de McLaren F1 nooit in de Verenigde Staten geleverd, maar naar schatting zijn er momenteel zo’n twintig exemplaren in Noord-Amerika te vinden. In totaal produceerde McLaren er 106.

Compaq-laptop

Nu het nieuwe servicecentrum is geopend, hoeven F1-eigenaren hun auto’s niet meer naar het Verenigd Koninkrijk te verschepen voor onderhoud. Enkele monteurs van McLaren Philadelphia zijn speciaal door McLaren MSO getraind, zodat ze kunnen werken aan de complexe F1. Ze hebben de beschikking over originele gereedschappen en zelfs over een oude Compaq-laptop met DOS-software die op de F1 kan worden aangesloten.

Benzinetank vervangen

Een McLaren F1 heeft één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Daarna wordt hij getest op een circuit of een startbaan om zijn prestaties te waarborgen. Iedere vijf jaar moet de complete benzinetank worden vervangen. Dat is een moeilijk en tijdrovend proces waarbij de hele aandrijflijn onder de auto vandaan moet worden gehaald. De F1 heeft een 6,1 liter BMW-V12 achterin die 627 pk en 650 Nm levert.

Voor u gevonden: Volledig nieuwe, nooit gebruikte McLaren F1

Reageren op dit artikel:

Sergio Marchionne
Vorig bericht

Sergio Marchionne: 'Ferrari bluft niet en stapt mogelijk uit F1'

Porsche Panamera
Volgend bericht

Autovisie-meetgegevens: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”