De nieuwe Jeep Wrangler is nauwelijks te onderscheiden van de oude. En ook de kersverse Mercedes-Benz G-Klasse – die in januari in Detroit wordt onthuld – zal uiterst herkenbaar blijven. Het interieur van die laatste krijgt echter een flinke update.

G-Klasse

Hoewel, alles aan de aankomende G-Klasse is nieuw, dus ook het interieur. Dat is er in twee varianten. Standaard staan er twee analoge klokken voor de bestuurder en is daar rechts van een scherm gemonteerd. Optioneel kan de G-Klasse worden uitgerust een digitaal instrumentarium dat bestaat uit twee schermen achter één glazen afdekking.

Handgreep

De ontwerpers van Mercedes-Benz hebben designelementen uit de oude G-Klasse laten terugkomen in de nieuwe. Het dashboard behoudt de hoekige vormgeving van het origineel en ook keren de handgreep voor de passagier terug en de drie differentieelknoppen (tussen de ventilatieroosters) op de middenconsole terug.

Vlog: Sjoerds Weetjes #4 – Hoezo een G-Klasse is reusachtig?!

Reageren op dit artikel:

Volkswagen Up GTI
Vorig bericht

Volkswagen Up GTI vanaf net geen twintig mille

Polestar 1
Volgend bericht

Nederland een van de eerste markten voor de Polestar 1

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”