Volkswagen Group voegt een merk toe aan zijn reeds omvangrijke portfolio. Moia heet het en gaat zich op ‘ridesharing’ richten met onder meer de productieversie van deze elektrische concept car.

Moia

De bus gaat in de tweede helft van volgend jaar al in de Duitse stad Hamburg gaan rijden. Volgens Moia moet zijn rideshareservice (een alternatief voor Uber) in 2025 zo’n miljoen auto’s gaan vervangen in Europese en Amerikaanse steden. Klanten kunnen deze bus dan via een app bestellen. Hij biedt plaats aan zes mensen.

Elektrische aandrijflijn

Zijn aandrijflijn is elektrisch. Wat de specificaties zijn, heeft Moia nog niet bekendgemaakt. De actieradius van de bus moet in ieder geval op zo’n 300 kilometer liggen (gemeten volgens de WLTP). Zijn batterijen zouden in een half uur weer tot 80 procent zijn op te laden. Moia heeft de bus in tien maanden ontwikkeld, samen met Volkswagen Commercial Vehicles.

Volkswagen-manager krijgt zeven jaar cel voor dieselgate

Reageren op dit artikel:

9-3 Electric
Vorig bericht

Tweede leven voor Saab 9-3, NEVS neemt 9-3 Electric in productie

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”