Nog even en het is gedaan met de productie van de Morgan Aero 8. Om die reden komt de kleine Britse sportwagenbouwer met de ultieme Aero 8: de Aero GT.

Morgan Aero GT - Wheel - Autovisie.nl

Aerodynamica

Minder luchtweerstand en meer downforce. Volgens Morgan wordt de Aero GT de meest extreme auto die het merk ooit heeft gebouwd. De auto wordt gebaseerd op de Aero 8, maar krijgt een nieuwe aluminium carrosserie die volledig met de hand is bewerkt. De voorschermen krijgen meer luchtopeningen en achter moet hij een heel andere diffuser krijgen. Motorisch is er niets anders, dus dat betekent dat de auto de bekende atmosferische 4,8 liter V8 krijgt met 372 pk. Overigens is het ook de laatste keer dat die motor – afkomstig van BMW – in een auto gebruikt wordt. De productie ervan is namelijk al eerder beëindigd. Met de V8 haalt de Aero GT overigens een topsnelheid van 170 mijl per uur (274 km/h) en sprint hij in 4,5 tellen naar de 100 km/h.

Acht

Morgan bouwt slechts acht exemplaren van de Aero GT en alle acht hebben ze al een eigenaar gevonden. Het idee voor de Aero GT bestaat al sinds 2015, want toen werd er gewerkt aan de facelift van de Aero 8. Morgan toont de GT op de Autosalon van Genève (8 tot en met 18 maart 2018). Voor nu moeten we het met deze afbeeldingen doen…

 

Snoepjes van Morgan: EV3 en 4/4 80th anniversary

Reageren op dit artikel:

Mercedes-Benz A-Klasse hybride - Autovisie.nl
Vorig bericht

Nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse ook als hybride

Lamborghini Urus - Autovisie.nl
Volgend bericht

Lamborghini Urus is snelste SUV

Wouter Spanjaart

Wouter Spanjaart

Redacteur met veel interesse in gadgets en de laatste techniek. Wordt echter helemaal gelukkig van de meest uiteenlopende klassiekers. Heeft een grote voorliefde voor oude Britten, maar droomt van een Facel Vega HK500.