Bij de onthulling van het dashboard van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse heeft het merk nog iets prijsgegeven: het model komt er ook als plug-in hybride.

Mercedes-Benz A-Klasse hybride - Autovisie.nl

Range

In het digitale instrumentarium van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is namelijk een elektrische range te zien van 36 kilometer. De meter geeft aan dat de accu’s nog ongeveer driekwart vol zitten, wat zou betekenen dat de auto een elektrische range heeft van zo’n 50 kilometer. Daarmee wordt de auto een directe concurrent van de Audi A3 e-tron, die ook een elektrische range heeft van 50 kilometer.

USB-C

Tot nu toe heeft Mercedes-Benz alleen het interieur van de nieuwe A-Klasse laten zien. Net als in de andere nieuwe modellen van het merk (E-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse) krijgt de auto twee 12,3 inch grote digitale schermen naast elkaar. Mercedes-Benz neemt met de nieuwe A echter ook afscheid van de traditionele USB-poort. In het nieuwe interieur dat Autovisie onlangs mocht bekijken, troffen we enkel nog USB-C-poorten aan. Op dit moment is Mercedes de eerste fabrikant die deze nieuwe USB-techniek toepast. Het moet binnen afzienbare tijd de nieuwe standaard worden, aangezien de poorten veel sneller zijn dan oude USB-poorten. Ook maakt het niet meer uit op welke manier je de stekker in de poort steekt.

Genève

De kans is groot dat Mercedes op de Autosalon van Genève het doek officieel van de nieuwe A-Klasse trekt. De beurs vindt plaats van 8 tot en met 18 maart 2018.

Mercedes-Benz A-Klasse interieur - Autovisie.nl

Nieuwe Mercedes-Benz CLS heeft geen lijntje te veel

Reageren op dit artikel:

Vision Coupé
Vorig bericht

Straks één designtaal voor alle Mazda-modellen

Morgan Aero GT voorscherm - front quarter - Autovisie.nl
Volgend bericht

Morgan Aero GT neemt afscheid in stijl

Wouter Spanjaart

Wouter Spanjaart

Redacteur met veel interesse in gadgets en de laatste techniek. Wordt echter helemaal gelukkig van de meest uiteenlopende klassiekers. Heeft een grote voorliefde voor oude Britten, maar droomt van een Facel Vega HK500.