De 911 GT3 Touring Package lijkt erg op de gelimiteerde 911 R. Dat is met opzet, aldus Porsche. Het merk zegt niet blij te zijn met de enorme prijsstijging van de 911 R en het feit dat er met de auto gespeculeerd wordt.

Porsche 911 GT3 Touring Package

Porsche 911 GT3 Touring Package

Toen Porsche de 911 GT3 Touring Package introduceerde gingen er veel wenkbrauwen omhoog. De sportwagen lijkt niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua specificaties op de peperdure 911 R. De overeenkomsten zijn er niet voor niets, aldus August Achleitner, 911-baas bij Porsche.

Gekte rondom prijzen

“We hadden de gekte rondom de tweedehandsprijzen [van de 911 R] niet verwacht”, zei hij tegen Road & Track. “Sommige mensen gebruiken de auto alleen maar om geld te verdienen. En daar houden wij niet van.”

porsche_911_r_5

Porsche 911 R

“Als [de 911 GT3 Touring Package] ervoor zorgt dat de prijzen wat omlaag gaan, dan is dat beter”, gaat Achleitner verder. “Natuurlijk zijn er een aantal klanten die daar erg teleurgesteld over zullen zijn, maar dat is prima. Daar kunnen wij mee leven.”

Geen verzamelaarsauto

De Touring Package is geen verzamelaarsauto, vindt Achleitner, het is een auto om in te rijden. “Als ik nu een 911 R had, zou ik hem ook in de garage laten staan. Ik durf er helemaal niet mee te rijden.” Hij doelt daarmee op de prijzen van 911 R’s, die nu tussen de 400.000 en 500.000 euro schommelen.

Zonder achterspoiler

Zowel de 911 R als de GT3 Touring Package wordt aangedreven door een 4,0 liter zescilinder boxermotor met 500 pk (in de Touring Package haalt de krachtbron maximaal 9000 tpm). Ze hebben ook allebei een handgeschakelde zesbak en een carrosserie zonder grote achterspoiler.

Spoilerloos, met handbak: Porsche 911 GT3 Touring Package

Reageren op dit artikel:

Startech
Vorig bericht

Startech zet kenteken Land Rover Discovery recht

9-3 Electric
Volgend bericht

Tweede leven voor Saab 9-3, NEVS neemt 9-3 Electric in productie

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”