Weer wat geleerd vandaag! Want de Spyker C8 Aileron – die al in 2008 werd onthuld – is blijkbaar nog steeds ‘in productie’. Het Nederlandse merk meldt namelijk dat de laatste drie exemplaren als afscheid in speciale kleuren worden uitgedost.

C8 Aileron

Alle drie zijn ze uitgevoerd in een ander kleurenschema: zwart-rood, rood-zwart en zwart-goud. Het uiterlijk van de auto’s is geïnspireerd op die van de Spyker C8 Laviolette GT2R-racewagen en de C8 Laviolette LM85.

Audi-V8

De Spyker C8 Aileron LM85, zoals de afscheidseditie heet, wordt aangedreven door een Audi-V8 met compressor (532 pk en 600 Nm), die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 3,9 seconden. De prijs is op aanvraag, volgens Spyker.

Preliator

Vorig jaar introduceerde Spyker de C8 Preliator, die afgelopen maart werd gevolgd door een Spyder-variant. Beide worden aangedreven door een V8 van Koenigsegg. Ze zouden in productie gaan en respectievelijk 350.000 en 400.000 euro kosten, exclusief belastingen.

Dit kost de Spyker C8 Preliator Spyder

Reageren op dit artikel:

Alpine
Vorig bericht

Review: Alpine A110 (2017)

BMW i3
Volgend bericht

BMW komt met elektro-SUV's onder de naam iX

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”