Volkswagen gaat naar de autoshow in Detroit en neemt mee… de nieuwe generatie Jetta.

Volkswagen Jetta 2018

Het is weer tijd voor een nieuwe generatie Jetta, want het huidige model draait alweer sinds 2011 mee. En een carrière van zeven jaar is tegenwoordig gebruikelijk. Bovendien, de Jetta is een van de laatste modellen die nog niet is overgestapt op de laatste architectuur van de Volkswagen Groep. De nieuwe Jetta zal voor het eerst gebruik maken van het MQB-platform. MQB, een modulair bouwstenenconcept waarbij Volkswagen op grote schaal componenten tussen de verschillende modellen deelt, zorgt ervoor dat de Jetta weer technisch leunt op de Golf.

Volkswagen Jetta 2018

NAIAS 2018

Vooruitlopend op de publieksonthulling op de North American International Auto Show 2018, kortweg NAIAS 2018, geeft Volkswagen enkele designschetsen van de vierdeurs sedan vrij. Zo wil de autofabrikant de spanning rond de onthulling van het model opbouwen. Echter, het model is al in zijn productiegedaante op de gevoelige plaat vastgelegd. De Jetta ziet er dan een stuk minder spannend uit dan hoe de designafdeling de middenklasser in eerste instantie zag.

Volkswagen Jetta 2018

PUEBLA

Het productie-exemplaar is overigens in de fabriek te Puebla gefotografeerd. Conclusie: de bouw van de Jetta heeft wederom in Mexico plaats. Uit die fabriek rolde -ook voor Europa- de vorige editie van de band.

Volkswagen Jetta 2018

Golf-broer

Volkswagen doopte voor het eerst in 1979 een model Jetta. Dat type bleef tot en met 1984 in productie en kreeg een opvolger onder dezelfde naam. In 1992 koos de fabrikant er echter voor om de naam Jetta te vervangen door Veto. Vervolgens verscheen de aanduiding Bora voor de vierdeurs Golf-broer. In 2005 stofte Volkswagen de aanduiding Jetta weer af. Het huidige model is sinds 2011 leverbaar, maar de verkoop in Nederland stopte al in 2014.

Volkswagen Jetta 2018

Reageren op dit artikel:

Mercedes-Benz CLS
Vorig bericht

Mercedes-Benz CLS blijft onder de ton

Ferrari LaFerrari Spider - Ivo de Knegt
Volgend bericht

Ferrari voert productie verder op, Italianen op ramkoers

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.