De Volvo-fabriek in het Belgische Gent gaat mogelijk modellen voor het nieuwe Chinese merk Lynk&Co maken. Niet vreemd op zich, want de twee merken maken beide deel uit van het Chinese Geely.

lynkco_sales_launch_11

Lynk&Co wil in 2019 de Europese markt betreden en de producten moeten lokaal worden vervaardigd van de fabrikant. Voor de bouw van de verschillende modellen is de Chinese zuster van Volvo op zoek naar een productiefaciliteit. De Volvo-fabriek in Gent maakt een grote kans, aangezien de producten van Lynk&Co en Volvo -de XC40 in het bijzonder- gebruikmaken van dezelfde technische basis. Volvo heeft er voor gekozen om de XC40 en de later te introduceren V40 en S40 exclusief in de Belgische faciliteit te maken. Door het overeenkomstige platform zou Lynk&Co redelijk eenvoudig zijn modellen aan het productportfolio van Volvo Gent kunnen toevoegen. In China rollen de twee modellen, waarbij de XC40 louter voor de lokale markt wordt gemaakt, ook uit dezelfde fabriek.

lynkco_01_4

LEES OOK: ZUSTERMERK VOOR VOLVO, HET CHINEES-ZWEEDSE LYNK & CO

Distributie

Lynk&Co introduceerde afgelopen week zijn eerste model. Het debuut had plaats in China. Het merk bood de eerste productiebatch online aan, zoals het zijn auto’s ook wil verkopen. Waar de fabrikant dacht in vier dagen tijd de eerste oplage te zullen verkopen, daar was de productie in 137 seconden vergeven. De levering start binnenkort. Hoe Lynk&Co zijn auto’s in Europa gaat distribueren wordt in een later stadium bekendgemaakt. Het bedrijf wil de auto’s verkopen en in ieder geval ook via abonnementen aanbieden, zodat je bijvoorbeeld voor 10, 20, 30 of 40 maanden mobiliteit koopt.

Lynk Lynk&Co Elektrisch

De fabrikant trapt af met een middenklasse-SUV. Later volgen andere carrosserievarianten. Naast de nu toegepaste verbrandingsmotor komt Lynk&Co ook met stekkerhybrides en elektrische aandrijflijnen.

Lynk&Co wordt nieuw merk Geely voor Europa

 

Reageren op dit artikel:

Dacia Duster
Vorig bericht

Nieuwste Dacia Duster is er vanaf bijna 20 mille

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Autovisie

Autovisie