Mazda en Toyota gaan in de Verenigde Staten samen een fabriek neerzetten. De faciliteit zal een productiecapaciteit krijgen van 300.000 eenheden per jaar en moet in 2021 operationeel zijn.

De fabriek komt in Huntsville te staan, zo is nu bekendgemaakt door de twee aandeelhouders. De faciliteit komt op zo’n 22 kilometer van Toyota’s bestaande fabriek Toyota Motor Manufacturing Alabama Inc. te staan. Met de nieuwbouw is een bedrag gemoeid van 1,6 miljard euro. De twee merken delen het bonnetje. Ook de productiecapaciteit komt in gelijke porties voor de twee autobouwers beschikbaar. Toyota zal er de nieuwe Corolla gaan maken. Mazda plant de bouw van een crossovermodel dat aan het leveringsprogramma zal worden toegevoegd. De productie van de types is voor de Amerikaanse markt bedoeld.

LEES OOK: MAZDA EN TOYOTA PRATEN OVER SAMENWERKING

Verleden

Voor Toyota is de nieuwe faciliteit de elfde fabriek in Amerika. Mazda vervaardigt momenteel geen auto’s in het land. In het verleden produceerde het Japanse merk er onder andere de 6 en MX-6.

Reageren op dit artikel:

Ford Edge ST
Vorig bericht

Ford plakt ST-label voor eerst op een crossover

porsche911
Volgend bericht

Hoe verrassend, Porsche verkoopt wéér meer auto's

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.