Lijken alle Audi’s te veel op elkaar? Jazeker! En dat zeggen niet wij, maar dat geven Audi-baas Rupert Stadler en Audi-ontwerpdirecteur Marc Lichte toe. Er komt verandering in, zeggen de heren.

Audi e-tron Sportback - Autovisie.nl

Het is een veelgehoorde klacht over Audi’s, maar ook over BMW’s en Mercedessen: ze lijken allemaal op elkaar. En dat is met opzet, aldus Audi-topman Stadler tegenover Autocar. “De [op elkaar lijkende] designs zijn gebruikt om Audi’s herkenbaarder te maken in nieuwe en opkomende markten, zoals China. Nu we bekend zijn in China kunnen we deze filosofie veranderen en iedere auto een eigen look geven.”

Eigen design

“We zien dat er nu meer plaats voor differentiatie”, voegt designbaas Lichte daaraan toe. “Aangezien onze auto’s minimaal zes jaar in productie zijn, denk ik dat ieder model een eigen design moet hebben om al die tijd aantrekkelijk te blijven.” Lichte denkt dat de grootste sprong in Audi-design zal komen als de eerste elektrische modellen op de markt komen.

Betere proporties

Volgens hem kunnen de proporties van die auto’s beter zijn omdat de elektrische aandrijflijn weinig ruimte inneemt. “Design zal een andere kant opgaan. [Ontwerpers] hebben meer ruimte om mee te spelen, dus kunnen we [voertuigen met] kortere overhangen en lagere motorkappen produceren. Daar wordt de design in zijn geheel aantrekkelijker van.”

Review: Audi RS 4 Avant (2017)

Reageren op dit artikel:

fordraptor-ericvanvuuren-50
Vorig bericht

De mooiste foto van 2017 - Eric van Vuuren

Nissan Leaf
Volgend bericht

Totale wereldwijde EV-verkopen door de 3 miljoen

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”