Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

‘Audi’s lijken te veel op elkaar… komt verandering in’

Lijken alle Audi’s te veel op elkaar? Jazeker! En dat zeggen niet wij, maar dat geven Audi-baas Rupert Stadler en Audi-ontwerpdirecteur Marc Lichte toe. Er komt verandering in, zeggen de heren.

audi-a8-autovisie-nl

Totale wereldwijde EV-verkopen door de 3 miljoen

Elektrische auto’s en plug-in hybrides zitten flink in de lift, maar maken nog steeds slechts een fractie uit van de totale autoverkopen. In totaal zijn er wereldwijd nu ruim 3 miljoen elektromobielen verkocht.

SSC Tuatara geeft na jaren een teken van leven

Kijk aan, een vaag plaatje van de SSC Tuatara. Toepasselijk eigenlijk wel, want het zou nog best kunnen dat de ruim 1300 pk sterke supersportwagen ‘vaporware’ blijkt te zijn.

SSC Tuatara

Occasionverkopen nagenoeg gelijk, import enorm gegroeid

De occasionverkopen zijn nagenoeg gelijkgebleven in 2017. Ten opzichte van het jaar ervoor werden er 0,3 procent minder tweedehands auto’s verkocht. In totaal veranderden 1.805.030 occasions van eigenaar.

China verbiedt productie 553 automodellen

In een poging om de luchtvervuiling in het land te verminderen, gaat China met een bezem door het autoaanbod. Per 1 januari mogen precies 553 modellen niet meer worden geproduceerd.

Hyundai-Kia denkt aan lichte groei voor 2018

Het Hyundai-concern, bestaande uit de merk Kia, Genesis en Hyundai, verwacht dit jaar een lichte toename in zijn afzet, nadat het afgelopen jaar een enorme klap kreeg te verwerken. De Koreaanse producent rekent op een jaarverkoop van 7,55 miljoen voertuigen.

Fransen stappen af van dieselauto’s

Voor het eerst sinds 2000 zijn er in Frankrijk minder auto’s met een dieselmotor dan met een benzinemotor verkocht.

Aston Martin ontwikkelt en bouwt zescilindermotor zelf

Bij de productiestart van de 5.2 V12-biturbomotor van de DB11 gaven de techneuten van Aston Martin al een hint. De twaalfcilinder V12-motor zal niet het enige blok zijn dat de Engelse autobouwer in de Duitse motorenfabriek gaat produceren.

Richtprijzen Jaguar I-Pace: 83 tot 106 mille

Vooruitlopend op de marktintroductie in juni voert Jaguar Land Rover Nederland momenteel onderhandelingen met de fabriek over de prijsstelling van de eerste volledig elektrische auto van het befaamde Engelse merk. De importeur hoopt de auto voor een bedrag van net geen 83.000 euro aan te kunnen bieden.

Jaguar Land Rover

Autoverkopen in 2017 opgekrabbeld naar 414.548

In het afgelopen jaar werden precies 414.548 nieuwe auto’s verkocht. En ja, dat is een stijging van 8,4 procent in vergelijking met jaar daarvoor, maar 2016 was dan ook een absoluut dieptepunt. Er was sinds 1969 niet zo’n slecht jaar qua autoverkopen.

Tesla stelt Model 3-productiedoel weer uit

Wederom tegenslag voor Tesla. De productie van de Model 3 gaat nog steeds niet van een leien dakje. In het laatste kwartaal van 2017 wist Tesla er niet meer dan 2425 te bouwen, na 260 in het derde kwartaal.

Tesla Model 3

Lekkage: nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse in vol ornaat

Je moet tweeënveertig keer kijken om de verschillen te zien, maar dit is toch echt de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse. We zullen de oude er zo meteen naast zetten.

G-Klasse

Duik in de prijslijst: Volkswagen Up GTI of toch…?

Compact, licht, vlot: een A-segment hatchback met een krachtige motor kan best leuk zijn. Volkswagen introduceert de Up GTI. Zijn er concurrenten? En wat kosten ze? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Volkswagen Up GTI

Eerste glimp Infiniti Q Inspiration Concept

Infiniti had even niet zoveel inspiratie, dus noemde het merk zijn nieuwste studiemodel maar Q Inspiration Concept. We gaan hem half januari zien op de autoshow van Detroit.

Q Inspiration

Volvo profiteert nog niet maximaal van productoffensief

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Op het hoofdkantoor van Volvo heeft men in deze eerste dagen van het kakelverse jaar nog even zitten terugkijken op het afgelopen jaar. De autobouwer heeft meer auto’s verkocht dan in alle jaren ervoor, maar voor de Zweden zal 2018 het jaar van de waarheid worden.

Jannarelly Design-X1 is elektrische retroroadster

Nee, dit is geen moderne D-Type van Jaguar, maar een Jannarelly Design-X1. De speedster is een volledig elektrische variant van de in 2015 voorgestelde Design-1.

Jannarelly

Peugeot 308 TCR maakt racen… ‘betaalbaar’

Steeds meer merken komen met TCR-racewagens op de markt. Onder meer Audi, Opel, Seat en Volkswagen hebben er al één en nu is Peugeot aan de beurt, dat deze 308 TCR introduceert.

308 TCR

Aston Martin-verkopen met bijna 60 procent gestegen

Het zal voor weinigen als een verrassing komen dat Aston Martin het in 2017 uitstekend heeft gedaan. Het Britse sportwagenmerk leverde precies 5117 auto’s af, wat 58 procent (!) meer is dan in 2016.

Reageren op dit artikel:

Volkswagen Karmann Ghia Touring Coupe - Uw Garage - Autovisie.nl
Vorig bericht

Uw Garage: Volkswagen Karmann Ghia Touring Coupé (1974)

McLaren 720S MSO Velocity - Autovisie.nl
Volgend bericht

McLaren sluit 2017 af met een verkooprecord

Autovisie

Autovisie