Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Beursverslag Autosalon van Brussel 2018 (VIDEO)

Van 12 tot en met 21 januari staat de Brussel Expo in de Heizel in het teken van de jaarlijks terugkerende autotentoonstelling.

Peters Proefrit #19: Honda CRX 1.6i VTEC (1991)

De Honda CRX 1.6i VTEC was het topmodel van het populaire scheurijzer op basis van de Civic. Zijn 1.6i motor draait met gemak 8000 toeren en het VTEC-systeem zorgt voor een bijzonder motorkarakter. In deze nieuwe aflevering van Peters Proefrit laat Autovisie testredacteur Peter Hilhorst zien en horen waarom dit Japanse screamertje zo bijzonder is.

Strenge milieutest maakt auto stuk duurder

Nieuwe auto’s blijken vanaf deze maand soms fors duurder. Door een nieuwe testmethode voor uitstoot en verbruik en aangepaste schalen van de aanschafbelasting bpm zijn sommige prijzen al stevig gestegen. De verwachting is dat deze trend doorzet.

Opel en DS slaan Autosalon van Genève over

De Autosalon van Genève wordt in de auto-industrie gezien als een van de belangrijkste autotentoonstellingen in de wereld, maar na Mini laten ook de PSA-merken Opel en DS de 2018-editie aan zich voorbij gaan.

Wederom recordjaar voor Mercedes-Benz (niet voor Smart)

Mercedes-Benz heeft nog nooit zoveel auto’s in een jaar verkocht. Volgens het merk stegen de verkopen in 2017 met 9,9 procent naar 2.289.344 auto’s. Daarvan hadden 131.970 een AMG-logo achterop, wat een groei betekent van 33 procent.

Mercedes CLS Autosalon van Brussel Het Salon

Mercedes CLS

Zoon oprichter Toyota Motor Company overladen

Voormalig topman van de Toyota Motor Company, Tatsuro Toyoda, is eind vorig jaar op 88-jarige leeftijd overleden. Tatsuro was de zoon van Toyota-oprichter Kiichiro Toyoda, die in 1937 het autoconcern oprichtte.

Noorwegen: Marktaandeel EV’s en hybrides boven 50 procent

Afgelopen jaar werden in Noorwegen voor het eerst meer elektrische auto’s en (plug-in) hybrides verkocht dan auto’s met een verbrandingsmotor. Daarin is het Scandinavische land vooralsnog uniek in de wereld.

Elektrische SUV van Byton heeft schermenfetish

Hoeveel schermen heb je nodig in een auto? Heel wat, is het antwoord van het Chinese bedrijf Byton. Dat presenteerde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas deze concept car, met een 1,25 meter breed (!) display voor de bestuurder en passagier.

 Byton

Afscheid Subaru WRX STI met een special edition

Het is niet langer een geheim, Subaru neemt afscheid van de huidige generatie WRX STI. Toen Autovisie afgelopen september het nieuws al aankondigde brak er binnen de Subaru-gelederen paniek uit. Maar het is onontkoombaar.

Subaru WRX STI Autosalon van Brussel Het Salon

Subaru WRX STI

Ook Jaguar Land Rover haalde in 2017 recordverkopen

Het lijkt er zo langzamerhand op dat iedere autofabrikant een recordjaar achter de rug heeft, want ook Jaguar Land Rover (JLR) heeft nog nooit zoveel auto’s verkocht als in 2017.

Kia Niro Electric: Productieversie nog dit jaar op de markt

De volledig elektrische variant van de Kia Niro debuteert later dit jaar. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas neemt het Koreaanse merk daar alvast een voorschot op. Dit is de Kia Niro Electric Concept.

Kia Niro Electric

Nieuwe Hyundai Nexo is opvolger iX35 Fuel Cell

De Hyundai Next Generation FCEV, die we half augustus zagen, heeft een naam. Hij gaat vanaf nu door het leven als Nexo (is dat niet een Lego-serie?) en komt later dit jaar op de markt.

Hyundai Nexo

BMW M5 drift 374 kilometer lang, breekt Guinness World Record

Even geen verkooprecords dit keer, maar een echt Guinness World Record. BMW heeft met de nieuwe M5 (F90) een aaneengesloten drift neergelegd van iets meer dan 374 kilometer (232,50 mijl). Daar deed het merk acht uur over.

BMW M5

PSA schrapt derde van alle banen bij Vauxhall-fabriek

PSA hakt er flink in om, daar in het Verenigd Koninkrijk. Eerder sneuvelden al 400 banen bij de Vauxhall-fabriek in Ellesmere Port, maar daar komen in de komende drie maanden nog 250 ontslagen bij.

Mini geeft hatchback en cabrio lichte opfrisser

Amper drie jaar na de lancering van de nieuwe generatie voert Mini een lichte facelift door. Zowel de hatchback als de Cabriolet krijgen zowel technische als cosmetische voorzieningen. Echt schokkend is het allemaal niet.

Mini Cooper S Convertible 2018 -1- Autovisie.nl

BMW 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer aan de restyling

Na iets minder dan vier jaar worden de BMW 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer onder handen genomen. Toch moet je de veranderingen vooral zoeken in de details…

bmw-2-serie-active-tourer-2018-en-bmw-2-serie-gran-tourer-2018-10-autovisie-nl

Duik in de prijslijst: Elektrische auto’s duurder in 2018

De prijs van bepaalde elektrische auto’s is met ingang van het nieuwe jaar gestegen. Het prijsverschil kan in het extreemste geval oplopen tot ruim 6.000 euro. Benieuwd naar de prijzen van elektrische auto’s in 2018? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Elektrische auto

Land Rover knapt AutoRAI showauto uit 1948 op

Zeventig jaar geleden introduceerde Land Rover zijn allereerste model voor op de Nederlandse AutoRAI. Nu heeft het merk een van de drie auto’s van die beurs teruggevonden. Er moet alleen een hoop gebeuren om er weer een showauto van te maken…

Land Rover 1948 -3- preproduction restauration - Jaguar Land Rover Classic - Autovisie.nl

Kia ververst Forte voor tweede maal

Terwijl de Europese Kia-divisie zich op maakt voor de wereldpremière van de nieuwe generatie Cee’d op de Autosalon van Genève 2018, prepareert de Amerikaanse tak de lancering van de Forte. De Forte is een vierdeurs sedan, die niet voor de Europese markt is bedoeld, beleeft volgende week zijn debuut op de North American International Auto Show 2018 (NAIAS) in Detroit.

496514

Ford plakt ST-label voor het eerst op een crossover

Na de aanduiding ‘ST-line’ ook op de Edge te plakken, komt Ford nu met een volwaardige ST-uitvoering. Dat betekent dat naast het exterieur ook de technische kant van de crossover onder handen is genomen.

Ford Edge ST

Fabriek Mazda-Toyota in Alabama

Mazda en Toyota gaan in de Verenigde Staten samen een fabriek neerzetten. De faciliteit zal een productiecapaciteit krijgen van 300.000 eenheden per jaar en moet in 2021 operationeel zijn.

Hoe verrassend, Porsche verkoopt wéér meer auto’s

De recordboeken van Porsche zijn weer herschreven, nu de verkoopcijfers over 2017 bekend zijn gemaakt. De Duitse autobouwer wist weer meer auto’s te verkopen dan in alle jaren ervoor.

Gelimiteerde Renault Clio RS, de 18

Renault brengt in een gelimiteerde én genummerde oplage een speciale editie van de Clio R.S. De limited edition krijgt de aanduiding ‘18’ achter de naam.

03-renault-clio-rs18-schuin-achter

McLaren maakt 570GT tandje scherper

Had McLaren net zijn best gedaan om de onderstelafstelling van de 570GT ten opzichte van de 570S Coupé iets minder scherp te maken, willen enkele klanten liever de setup van de Coupévariant. Dan is McLaren de beroerdste niet en komt de sportwagenbouwer met een zogeheten Sport Pack voor de GT. Tegelijkertijd heeft McLaren nog twee nieuwtjes voor het model.

920-c81b83ccf2ef450fda050a84c5ec9383

Reageren op dit artikel:

InterClassics Klassiekers - Autovisie.nl
Vorig bericht

Autovisie TV: Heeft beleggen in klassiekers nog zin?

Uw Garage - Rolls-Royce Silver Shadow II - Rover 3500 SD1 - Autovisie.nl
Volgend bericht

Uw Garage: Rolls-Royce Silver Shadow II en Rover 3500 (SD1)

Autovisie

Autovisie