Even geen verkooprecords dit keer, maar een echt Guinness World Record. BMW heeft met de nieuwe M5 (F90) een aaneengesloten drift neergelegd van iets meer dan 374 kilometer (232,50 mijl). Daar deed het merk acht uur over.

En niet alleen dat. Er sneuvelde nog een record! BMW heeft nu ook het Guinness World Record voor de langste dubbele drift in handen. Twee M5’s gingen samen dwars over iets meer dan 79 kilometer (49,25 mijl). Aan het stuur van de eerste M5 – de auto die het 374 kilometer volhield – zat BMW-rijinstructeur Johan Schwartz. Hij had het record in 2013 al eens eerder in handen. Toen legde hij met een M5 (F10) een drift neer van 82,5 kilometer (51,278 mijl).

Bijtanken

Tijdens de 374 kilometer-drift moest Schwartz dus acht uur lang zijn 600 pk sterke supersedan in bedwang houden. Wat een concentratie dat niet vergt. Bovendien moest de M5 vijf keer van brandstof worden voorzien. Volgens de regels van Guinness World Records mag daarvoor gestopt worden, maar BMW deed het anders. Kijk onderstaande video’s voor welke aanpak het Duitse merk koos. Het is bijna te bizar voor woorden.

Review: BMW M5 (2017)

Reageren op dit artikel:

Hyundai Nexo
Vorig bericht

Nieuwe Hyundai Nexo is opvolger iX35 Fuel Cell

Vauxhall
Volgend bericht

PSA schrapt derde van alle banen bij Vauxhall-fabriek

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”