In een poging om de luchtvervuiling in het land te verminderen, gaat China met een bezem door het autoaanbod. Per 1 januari mogen precies 553 modellen niet meer worden geproduceerd.

Audi Q3 quattro /Fahraufnahme

Welke modellen precies op de lijst staan, is niet bekend. Wel zijn er een aantal voorbeelden genoemd, zoals de Audi FV7145LCDBG (een Q3 blijkbaar), Mercedes-Benz BJ7302ETAL2 (een E 400 van de vorige generatie) en Chevrolet SGM7161DAA2 (een Chevrolet Cruze). Ze zouden allemaal niet aan nieuwe eisen op het gebied van brandstofverbruik voldoen.

Gezonde ontwikkeling

Volgens de Chinese autoriteiten is dit nog maar het begin en worden dit soort lijsten in de toekomst vaker gepresenteerd. Tegenover Bloomberg zei een woordvoerder dat het essentieel is “voor de gezonde ontwikkeling van de auto-industrie op de lange termijn”. De 553 ‘verboden’ modellen maken slechts een zeer klein deel uit van de in China geproduceerde personenauto’s, aldus de autoriteiten.

Polestar legt eerste steen in China

 

Reageren op dit artikel:

Proefrit Hummer H1 - Autovisie.nl
Vorig bericht

Occasionverkopen nagenoeg gelijk, import enorm gegroeid

Kia Picanto
Volgend bericht

Hyundai-Kia denkt aan lichte groei voor 2018

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”