We kennen de vraag als autoliefhebber allemaal; welke droomauto zou jij kiezen? Met altijd die altijd vervelende bijsluiter: je mag er maar een kiezen. En dat gaat dus eigenlijk niet als je alles met een auto moet doen. Daarom gaan we op zoek naar een droompaar. 

Geen compromis

Met een Ferrari boodschappen doen wordt nooit leuk en voor je het weet kom je dus weer tot een gepolijst compromis als een Audi RS Avant ofzo. Ik weet het, ook een heel begeerlijke auto maar toch voor mij wat te voorspelbaar, mijn droomauto moet spannender zijn. Maar als ik een droompaar mag uitzoeken dan is het opeens een veel leuker verhaal. Dit is mijn droompaar wat is dat van jullie?

1. Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser 2017 - Droompaar gezocht - Autovisie.nl

Een splinternieuwe Toyota Land Cruiser Niet omdat ik hem mooi vind, maar omdat ik hem nooit meer wegdoe. Omdat hij namelijk gegarandeerd een levenslang meegaat en echt elke missie aankan: van Albert Heijn tot Afghanistan. Een huis van een auto, zijn koets lijkt van baksteen zo zwaar voelt ie aan. Het is een auto die me onthaast waarin alle stress van me afglijdt. En ik hoef me niet druk te maken om een krasje of een stootje want heerlijk slagvast en functioneel is ie.

2. TVR Sagaris

TVR Sagaris - Droompaar gezocht - Autovisie.nl
Ik ga toch niet voor mijn alltime favorite de Ferrari 250 GT SWB. Ik zou daar toch te voorzichtig mee zijn. Nee, voor mijn wilde momenten wil ik een TVR Sagaris vanwege zijn waanzinnige vormgeving en extreme huisgemaakte Speed Six zescilinder. Die blaft bij de start al zo gewelddadig hard en metalig dat je al de rillingen krijgt voordat je on the move bent. Dit is een mean machine spannend en onbekend. Daarom wil ik hem uiteindelijk toch liever dan die perfecte rijdersmachines als een 997 Porsche GT3 RS en Ferrari 458. En ja, ik weet dat zo’n TVR een probleemkind kan zijn. Ik zou hem daarom na de koop laten demonteren en weer op laten bouwen.

Reageren op dit artikel:

Uw Garage - Rolls-Royce Silver Shadow II - Rover 3500 SD1 - Autovisie.nl
Vorig bericht

Uw Garage: Rolls-Royce Silver Shadow II en Rover 3500 (SD1)

Mustang Bullitt
Volgend bericht

Ford eert 50 jaar oude film met de Mustang Bullitt

Jaco Bijlsma

Jaco Bijlsma

Algemeen hoofdredacteur verantwoordelijk voor alle uitingen van Autovisie. Heeft al vanaf kinds af aan een passie voor auto's. Waardeert ze in alle vormen van klassiek tot ultra-modern, maar moest hij kiezen tussen een Spartaanse doelgerichte, lichtgewicht sportwagen en een ultra-luxe limousine dan koos hij zonder twijfel voor de eerste.