Het lijkt er zo langzamerhand op dat iedere autofabrikant een recordjaar achter de rug heeft, want ook Jaguar Land Rover (JLR) heeft nog nooit zoveel auto’s verkocht als in 2017.

Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Fotocredit: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Dat waren er precies 621.109 stuks, een toename van 7 procent in vergelijking met 2016. Land Rover is met grote voorsprong het grootste merk in de JLR-combinatie. Vorig jaar gingen er 442.508 Land Rovers en Range Rovers ‘over de toonbank’ tegenover 178.601 Jaguars. Nou moeten we daarbij aantekenen dat de verkopen van Land Rover slechts met 2 procent groeiden en die van Jaguar met maar liefst 20 procent.

Brexit

Maar JLR is er niet gerust op. Het afgelopen jaar was het zevende jaar van groei, maar voor 2018 is verkoopdirecteur Andy Goss pessimistischer. Hij zei dat het onder meer in het Verenigd Koninkrijk (waar JLR 117.748 auto’s verkocht) uitdagender gaat worden, door hogere belastingen op diesels en het afnemende consumentenvertrouwen in de aanloop naar Brexit.

Jaguar Land Rover opent Classic Works in Coventry

Reageren op dit artikel:

Opel Geneve
Vorig bericht

Opel en DS slaan Autosalon van Genève 2018 over

Kia Niro Electric
Volgend bericht

Kia Niro Electric: Productieversie nog dit jaar op de markt

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”