De volledig elektrische variant van de Kia Niro debuteert later dit jaar. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas neemt het Koreaanse merk daar alvast een voorschot op. Dit is de Kia Niro Electric Concept.

Kia Niro Electric

Hij wordt aangedreven door een 204 pk sterke elektromotor, die zijn power krijgt van een 64 kWh batterij. Volgens Kia kan de Niro Electric Concept op een volle lading zo’n 383 kilometer ver komen. Qua actieradius is hij dus vergelijkbaar met de Opel Ampera-E.

Audiovisuele signalen

Het studiemodel is uitgerust met een display waar normaal gesproken de grille zit. De Niro Electric Concept heeft een zogenoemd Active Pedestrian Warning System, dat voetgangers en fietsers kan waarschuwen met audiovisuele signalen.

Zestien EV’s en hybrides

Kia wil tussen nu en 2025 zestien EV’s en (plug-in) hybrides op de markt brengen, waaronder een brandstofcelauto in 2020. Partner Hyundai liet op de CES de Nexo zien, een crossover met een brandstofcel aan boord.

VIDEO: Review Kia Niro Hybrid

Reageren op dit artikel:

Discovery SVX
Vorig bericht

Ook Jaguar Land Rover haalde in 2017 recordverkopen

Hyundai Nexo
Volgend bericht

Nieuwe Hyundai Nexo is opvolger iX35 Fuel Cell

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”