Kia introduceert komende week een elektrische variant van de Niro. Hij staat op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. En zoals dat hoort bij een concept car heeft Kia de Niro EV voorzien van wat gekkigheidjes.

Kia Niro

Op deze teaserbeelden is duidelijk de vorm van de Kia Niro te zien. Met als grote verschil met het productiemodel de verlichting voor en achter. Die lijkt wat futuristischer te zijn en krijgt van Kia de naam ‘motion graphic’ mee. Daarbij is de grille ogenschijnlijk vervangen door een scherm.

Niro Plug-in Hybrid

Komt er een elektrische variant van de Niro op de markt? Jazeker! Er is al een Niro Plug-in Hybrid en later dit jaar debuteert een volledig elektrische versie van de Koreaanse crossover. Op zich ook niet meer dan logisch. De Kia Niro is verwant aan de Hyundai Ioniq, die als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto op de markt is.

VIDEO: Review Kia Niro Hybrid

Reageren op dit artikel:

Aston Martin Vantage
Vorig bericht

Aston Martin-verkopen met bijna 60 procent gestegen

Porsche 964
Volgend bericht

Sjoerds Weetjes #61: Vermist! Een paar Porsche 964 Turbo's

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”