Terwijl de Europese Kia-divisie zich op maakt voor de wereldpremière van de nieuwe generatie Ceed op de Autosalon van Genève 2018, prepareert de Amerikaanse tak de lancering van de Forte. De Forte is een vierdeurs sedan, die niet voor de Europese markt is bedoeld, beleeft volgende week zijn debuut op de North American International Auto Show 2018 (NAIAS) in Detroit.

496515

Vooruitlopend op dat eerste publieksoptreden stuurt Kia de eerste foto’s van het model de wereld in. Het gaat nog om designschetsen van de vierdeurs sedan. De plaatjes waarop het uiteindelijke model schittert worden begin volgende week verstuurd.

LEES OOK: KIA BREIDT CEE’D-FAMILIE STERK UIT

496513

Het is de derde maal dat Kia een model onder de naam Forte introduceert. Het is een voor Amerikaanse begrippen compacte auto, al valt hij volgens de Europese normering in de middenklasse. Kia geeft aan dat het voor het ontwerp van de Forte zich heeft laten inspireren door de grotere Stinger. In hoeverre het een verkleinde uitgave van de grote sportsedan is, weten we pas volgende week. Stay tuned. 496514

De Forte zet officieel geen wiel op Europees grondgebied. Zijn voorganger deed dat wel. Maar die Cerato gedoopte hatchback en sedan werden in Europa vervangen door de Cee’d. Elders in de wereld kreeg de Cerato wel een vervanger. Het model luistert internationaal naar verschillende namen zoals Forte in de Verenigde Staten en K3 in Zuid-Korea. Van de Ceed komt geen sedan-variant, ondanks dat de productlijn er in vier verschillende carrosserievarianten komt.

Reageren op dit artikel:

Subaru WRX STI
Vorig bericht

Afscheid Subaru WRX STI met een special edition

Ford Edge ST
Volgend bericht

Ford plakt ST-label voor eerst op een crossover

Autovisie

Autovisie