Lamborghini gaat keihard optreden tegen personen die speculeren met hun koopcontract voor de fonkelnieuwe Urus. De sportwagenfabrikant laat de kopers een speciaal contract tekenen. Kom je die overeenkomst niet na, dan kun je een bezoek van Lamborghini’s advocaat verwachten.

Lamborghini Urus

Inschrijven en doorverkopen…

Het is de Italiaanse autobouwer een doorn in het oog dat er klanten inschrijven voor een nieuwe auto en vervolgens de auto of zelfs al het koopcontract met forse winst doorverkopen. Het bedrijf is van mening dat deze handelaren de markt verstoren, terwijl de speculanten er bovendien voor zorgen dat de echte liefhebbers langer op hun auto moeten wachten. Om dat probleem te elimineren laat de fabrikant alle Urus-kopers een extra contract tekenen, waarin staat dat de auto minimaal zes maanden in het bezit van de eerste eigenaar moet blijven.

LEES OOK: LAMBORGHINI: ‘DE URUS ZAL OP ASFALT DE BESTE ZIJN’

Lamborghini UrusTwee maal nieuwprijs

Lamborghini is reeds begonnen met het opsporen van enkele klanten, want via diverse Duitse occasionsites worden al de eerste exemplaren van de Urus aangeboden. Voor de auto’s wordt bijna twee maal de nieuwprijs aangeboden. Het gaat om modellen die nog dit jaar worden uitgeleverd. Via de fabrikant zelf bedraagt de levertijd momenteel twee jaar.

LEES OOK: LAMBORGHINI URUS KOST BIJNA 280.000 EURO

Plug-in hybride

De productie van de Urus is dit jaar nog beperkt tot zo’n 1000 stuks. Voor 2019 rekent het sportwagenmerk op een output van 3500 exemplaren. Daarmee is tevens het productieplafond bereikt. De autobouwer levert het model in eerste instantie met een dubbel geblazen V8-benzinemotor met een vermogen van 650 pk. Later volgt een versie met een plug-in hybride-aandrijfsysteem.

Reageren op dit artikel:

Sjoerds Weetjes - V8 Vantage V12 Vantage - Autovisie.nl
Vorig bericht

Sjoerds Weetjes #62: de verschillen tussen de Aston Martin V8 Vantage en de V12 Vantage

InterClassics Maastricht 2018 - Autovisie TV - Autovisie.nl
Volgend bericht

Autovisie TV: InterClassics Maastricht 2018

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.