Je moet tweeënveertig keer kijken om de verschillen te zien, maar dit is toch echt de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse. We zullen de oude er zo meteen naast zetten.

G-Klasse

Mochten deze foto’s al op het internet verschijnen? Nee, natuurlijk niet. Mercedes-Benz publiceerde vanochtend als teaser nog een paar platen van de gecamoufleerde G, dus deze lekkage was zeker niet de bedoeling.

Verschil

Hoe dan ook, daar is de nieuwe G-Klasse dan. En hij ziet er bijna net zo uit als de oude. De moderne koplampen zijn natuurlijk een duidelijk herkenningspunt, maar om echt het verschil te zien, moeten we de oude en nieuwe even naast elkaar zetten (zie onder).

Ladderchassis

Net als zijn voorganger staat de kersverse G-Klasse op een ladderchassis en heeft hij drie differentiëlen. Zijn vierwielaandrijvingssysteem stuurt 40 procent van de aandrijfkrachten naar de vooras en 60 procent naar de achteras. De G beschikt over een negentraps automaat.

Mercedes-Benz G-Klasse oud en nieuw

Binnen naar buiten: Mercedes toont interieur nieuwe G-Klasse

Reageren op dit artikel:

Tesla Model 3
Vorig bericht

Tesla stelt Model 3-productiedoel weer uit

Volkswagen Up GTI
Volgend bericht

Duik in de prijslijst: Volkswagen Up GTI of toch…?

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”