Elke twee weken staat Autovisie Magazine vol met de meest uiteenlopende auto’s. Auto’s die allemaal voor de lens van onze vaste fotografen langs zijn gereden. We stelden ze allemaal dezelfde vraag: wat was je mooiste foto van 2017. Dit is de foto van Eric van Vuuren.

fordraptor-ericvanvuuren-50

Eric vertelt:

“Alhoewel video steeds meer mijn aandacht krijgt, kan ik nog steeds erg genieten van waar het voor mij allemaal mee begon: autofotografie. Het is lastig om één foto te kiezen die 2017 omschrijft, aangezien ik ook dit jaar weer zulke mooie producties heb mogen doen.

We begonnen het jaar met nieuwe opnames en reportages voor RTL Autovisie in Amerika. Zo gingen we onder meer met een BMW X6M door Death Valley, op bezoek bij Magnus Walker, rijden met een Dodge Hellcat op Angels Grove, met een Maserati Levante door de bergen rondom LA, offroad in een Toyota Tacoma TRD en tot slot rubber verbranden met een Ford Mustang GT350. En dat in één week.

Ook het Stuurmanswegen-verhaal met de McLaren 570s Spider in Barcelona samen met Peter Hilhorst heeft veel indruk gemaakt. Het voetenwerk van Peter in een McLaren, gecombineerd met Spaanse temperaturen, op wegen die meer weg hebben van Italiaanse spaghetti, hebben ervoor gezorgd dat ik er meerdere malen aan werd herinnerd wat ik die ochtend had ontbeten. Het resultaat mocht er achteraf zijn, maar liefst tien pagina’s werden er aan het artikel gewijd. Dat maakt het jagen naar de beste foto van ’s morgens vroeg tot aan de laatste zonnestraal het helemaal waard.

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op deze foto van de Ford Raptor in Canada. De reis begon met de introductie van de Porsche Panamera Sport Turismo. Na afloop hadden we deze Raptor klaarstaan om een grote roadtrip te maken voor zowel Autovisie magazine als TV. Toen Werner Budding en ik na een paar dagen rijden concludeerden dat we nog geen echte offroadactie hadden vastgelegd doken we een verlaten gravelweg in. De navigatie was er al mee opgehouden, maar we waren inmiddels al meer dan een halfuur onderweg en de omgeving werd steeds mooier en stiller. Bij een willekeurige linkerbocht besloten we los te gaan; Werner ging snel voor en achteruit rijden zodat de stoffige ondergrond zou opspelen als een soort van rook. Precies op dat moment brak de bewolking open en scheen er een harde zonnestraal door de Canadese bossen, precies op de plek waar wij bezig waren. Het fungeerde als een ware spotlight. Ik schoot ongeveer twintig foto’s voordat ik begon te zwaaien met m’n armen dat ik de foto had. Werner z’n linkervoet schoot nog even van de koppeling en haalde mij op. Nog geen paar seconden later verscheen er een oude pickup met twee stevige kerels erin, die ons vroegen: “What the hell are you guys doing on our driveway?” Oeps!”

Deze foto is gemaakt met een Canon 5D Mark IV en een 70-200mm F/2.8 II IS USM, op 140mm, 1/400e sluitertijd en diafragma 8.

Reageren op dit artikel:

Princess Motors
Vorig bericht

Autospot: Princess Cars, VIP Motors en Number Three in Dubai

Audi e-tron Sportback
Volgend bericht

'Audi's lijken te veel op elkaar... komt verandering in'

Autovisie

Autovisie