PSA hakt er flink in om, daar in het Verenigd Koninkrijk. Eerder sneuvelden al 400 banen bij de Vauxhall-fabriek in Ellesmere Port, maar daar komen in de komende drie maanden nog 250 ontslagen bij.

Vauxhall

Dat betekent dat PSA afscheid neemt van in totaal een derde van de 1900 medewerkers van de Vauxhall-fabriek. Vorig jaar maakten 400 werknemers gebruik van een vrijwillige vertrekregeling. Op een vergelijkbare manier hoopt PSA in de komenden paar maanden van nog 250 medewerkers af te komen, aldus Automotive News Europe.

Vauxhall Astra

Volgens de Franse fabrikant – die vorig jaar de verliesgevende merken Opel en Vauxhall van General Motors overnam – is dat nodig om de productie er efficiënter te maken. Het aantal ploegendiensten in Ellesmere Port wordt in april teruggebracht tot één. In de fabriek wordt alleen de Astra Sports Tourer gebouwd.

Opel en Vauxhall nu officieel eigendom PSA Group

Reageren op dit artikel:

BMW M5
Vorig bericht

BMW M5 drift 374 kilometer lang, breekt Guinness World Record

Mini Cooper S Convertible 2018 -1- Autovisie.nl
Volgend bericht

Mini geeft hatchback en Cabriolet lichte opfrisser

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”