Kijk aan, een vaag plaatje van de SSC Tuatara. Toepasselijk eigenlijk wel, want het zou nog best kunnen dat de ruim 1300 pk sterke supersportwagen ‘vaporware’ blijkt te zijn.

SSC Tuatara

SSC North America (voorheen Shelby SuperCars) had ooit het wereldsnelheidsrecord voor ‘productieauto’s’ in handen met de SSC Ultimate Aero. Die werd in 2007 door Guinness World Records geklokt op 412 km/h geklokt. In 2010 ging de Bugatti Veyron Super Sport daar echter overheen met een snelheid van 431 km/h (topsnelheid van het productiemodel was elektronisch afgeregeld op 415 km/h).

Studiemodel

Hoe dan ook, de SSC Aero en Ultimate Aero werden vanaf 2006 tot en met waarschijnlijk 2013 in zeer beperkte oplage gebouwd. In 2011 stelde SSC North America een studiemodel van de Tuatara voor en daarna bleef het angstvallig stil. De productie van de Tuatara zou al in 2015 moeten beginnen, maar door financiële problemen werd dat uitgesteld.

Twinturbo V8

‘The evolution is coming’, staat er nu op de website van SSC North America, maar wanneer die komt, houdt het bedrijf voor zich. Wel is bekend dat de productieversie van de Tuatara (als die komt) wordt aangedreven door een 7,0 liter twinturbo V8 met 1369 pk en 1735 Nm. Het gewicht van de Amerikaanse supersporter zou op 1250 kilogram liggen.

SSC Tuatara Concept (2011)

Kijken! Zo ziet 457 km/h eruit in een Koenigsegg Agera RS

Reageren op dit artikel:

Nissan Leaf
Vorig bericht

Totale wereldwijde EV-verkopen door de 3 miljoen

Proefrit Hummer H1 - Autovisie.nl
Volgend bericht

Occasionverkopen nagenoeg gelijk, import enorm gegroeid

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”