Voormalig topman van de Toyota Motor Company, Tatsuro Toyoda, is eind vorig jaar op 88-jarige leeftijd overleden. Tatsuro was de zoon van Toyota-oprichter Kiichiro Toyoda, die in 1937 het autoconcern oprichtte.

Tatsuro Toyoda

Tatsuro was van 1992 tot en met 1995 directeur van de Toyota Motor Company. Het was voor het merk toen de zevende topman. Zijn neef Aiko Toyoda heeft nu de dagelijkse leiding in handen.

Zoon

Tatsuro werd op 1 juni 1929 in het Japanse Nagoya geboren. Acht jaar later stichtte zijn vader Kiichiro de Toyota Motor Company. Het bedrijf werd Toyota gedoopt. Toyoda Junior werkte voor zijn vaders bedrijf in onder andere Australië, Noord-Amerika en Afrika. In 1974 keerde hij terug naar Japan.

Noord-Amerika

De zoon van Toyota’s oprichter wordt gezien als een van de drijvende krachten achter de globalisering van Toyota in de jaren tachtig en negentig. Zo ging Toyota in die tijd een samenwerking aan met General Motors. De heer Toyoda werd aangesteld als President van het samenwerkingsverband. Inmiddels heeft het bedrijf tien fabrieken in Noord-Amerika.

Zevende president

In 1995 trok de toen zevende president van Toyota Motor Company zich terug. Hij was toen 66 jaar oud. Op 30 december overleed Tatsuro, zo maakt Toyota nu bekend.

Toyota komt met elektro-offensief

Reageren op dit artikel:

noorwegen
Vorig bericht

Noorwegen: Marktaandeel EV's en hybrides boven 50 procent

Mercedes-Benz CLS
Volgend bericht

Wederom recordjaar voor Mercedes-Benz (niet voor Smart)

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.