Frankrijk is een populair land onder de liefhebbers van het betere stuurwerk. Het grootste land van Europa biedt een ongekende hoeveelheid adembenemende natuur met daarin tal van heerlijke wegen waarover het uitermate prettig is om te rijden. De doorgaande wegen zijn qua bestrating van prima kwaliteit. De smalle ‘witte’ wegen in Frankrijk zijn van een andere orde. Hier kom je nog weleens voor verrassingen te staan. Maar dat heeft ook zijn charmes voor de sportief ingestelde automobilist. En die wegen brengen je echt overal. Slingerend door uitgestrekte natuurgebieden, langs onherbergzame kuststreken, door lieflijke boomgaarden, velden met zonnebloemen en wijnranken tot vlak onder de toppen van woeste gebergten.

Franse rijstijl

Nederlanders kunnen zich niet altijd vinden in de Franse rijstijl. Het is dan ook het land waar de plastic bumpers zijn uitgevonden. De Fransen kijken dan ook niet op van een deukje meer of minder. Ze zijn ook niet altijd op de hoogte van het bestaan van achteruitkijkspiegels. Hun gaspedaal weten ze, behalve op het platteland, overigens prima te vinden. De ononderbroken lijn in het midden van de weg is in Frankrijk nog steeds heilig. Wee je gebeente als je die overschrijdt.
De kwaliteit van de Franse wegen liet in het verleden behoorlijk te wensen over. Daarom pasten de Franse autofabrieken de vering van hun auto’s maar op dit wegdek aan. Vandaar dat de Renaults, Peugeots en Citroëns bekend staan om hun comfortabele onderstel.

Natuur en cultuur

Maar Frankrijk is natuurlijk ook veel meer dan alleen autorijden. Want behalve heerlijk toeren over prachtige autoroutes kun je in Frankrijk ook genieten van prachtige stranden, middeleeuwse steden, gemoedelijke dorpjes en natuurlijk ook van lekker eten en drinken.
Cultuur is er in Frankrijk in overvloed. Hiervoor hoef je niet alleen naar de hoofdstad Parijs, ook in steden als Beaune en Avignon kun je je hart ophalen.

Autorijden door de Franse bergen

Dankzij de zeer gevarieerde en prachtige natuur, is het prettig rijden in Frankrijk. Of je nu een uitgezette route rijdt, of zomaar lekker rondtoert, Frankrijk verveelt nooit. Zeker niet voor de sportieve autorijders onder ons. Je kunt de Franse bergen doorkruisen over spectaculaire wegen met heerlijke hellingen en spannende bochten waarbij je je helemaal kunt uitleven. Geniet van de grandioze uitzichten en de imposante natuur.

De Autovisie Stuurmanswegen naar Frankrijk

Om ook jou te laten genieten van het autorijden door Frankrijk, heeft Autovisie een aantal Stuurmanswegen in Frankrijk uitgezet. Als je van autorijden houdt waarbij je al jouw stuurmanskunsten mag vertonen, dan zit je in Frankrijk helemaal goed. Meld je daarom snel aan voor een van onze spectaculaire Stuurmanswegenreizen door de Provence, de Vogezen of de Pyreneeën.

Avontuurlijk autorijden door de Provence

Tijdens deze veelzijdige autoreis ga je een week lang genieten van een paar avontuurlijke tochten en al het moois dat de Provence te bieden heeft. Deze één week lang durende autorit begint op zondag 11 juni 2017 en eindigt op zaterdag 17 juni 2017. We verzamelen in Charols, aan de westkant van de Provence. De dag erna gaat het grote avontuur van start.

Sensationeel weekendje rijden door de Vogezen

Van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober 2017 staat de spectaculaire autoreis door de Vogezen op het programma. Een heerlijk lang weekend genieten van een pittige autotocht langs een schitterende route door de Vogezen. Op donderdag 28 september verzamelen we in het hotel. Op vrijdag starten we met de eerste route en kunnen we een weekend lang volop genieten in de Vogezen.

Sportief toeren door Pyreneeën

Ben je gek op avontuurlijke autoritten door schitterende natuurgebieden? Dan is de reis door de Pyreneeën helemaal perfect voor jou. Van vrijdag 13 oktober tot en met donderdag 19 oktober 2017 kun je genieten van een week sportief toeren door de prachtige Pyreneeën. Deze uitdagende autoreis start in Biarritz in Frankrijk, waarna je een prachtige route volgt die je over slingerende wegen door de hoge bergen naar Andorra leidt en je trakteert op de meest bijzondere uitzichten.

Heb je ook zin om eropuit te trekken op een van deze geweldige reizen? Lees voor meer informatie de pagina’s over de autoreizen in de Provence, Vogezen en Pyreneeën en meld je snel aan.

provence_bwpyreneeen_bw vogezen_bw