Deze twee buurlanden zijn uitermate geschikt om met jouw eigen auto in rond te toeren. Ze grenzen mooi aan elkaar en zijn lekker dicht bij huis. Beide landen hebben iets bijzonders en zijn toch best verschillend. Kortom, je kunt volop genieten van deze schitterende gebieden tijdens de uitdagende en afwisselende autoroutes die we voor jullie hebben uitgezet.

Perfecte gelegenheid voor korte, afwisselende routes

Beide landen zijn populair, als het om autosport gaat. Er worden veel ritten naar de Ardennen georganiseerd. Wees dus ook niet verbaasd als je daar, de route van een van de Autovisie Stuurmanswegen volgend, nog veel meer automobilisten tegenkomt die een soortgelijke route rijden. Dat biedt natuurlijk ook een leuk gezelschap op de weg, wat het rijden van zo’n route als die van onze Stuurmanswegen extra aantrekkelijk maakt.

Boeiend België

België is een klein land maar heeft een boeiend landschap, zoals de schitterende parken, bossen en bergen. Populair onder de automobilisten zijn natuurlijk de Ardennen. Hier kun je je uren vermaken met rondtoeren over heerlijke, bochtige weggetjes in een schitterende natuur.

Veelzijdig Luxemburg

Dit veelzijdige mini landje heeft een keur aan mooie kastelen en heeft een onverwacht rijke cultuur. De ongekend mooie natuur en het schitterende landschap maken Luxemburg tot een ideale bestemming om met de auto te verkennen.

Stuurmanswegen door België en Luxemburg

Heb je zin in een avontuurlijk weekend niet zo ver van huis en ben je een sportieve bestuurder? Meld je dan aan voor een van deze spannende autoritten waarin het beide weekenden alleen maar genieten is achter het stuur van jouw eigen bolide.

Toeren door de Eifel en Ardennen

Autovisie en DD Driving events organiseren van 28 april tot en met 30 april 2017 een Stuurmanswegenreis die begint in Bonn (D). Het eerste deel van de route rijden we over prachtige wegen door de oogverblindende Eifel, waar we onderweg kunnen genieten van het sprookjesachtige wijngebied in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Na een gedenkwaardige autotocht door een van de mooiste gebieden van Duitsland, steken we de grens over naar nóg een schitterend gebied in België, de Ardennen. Hier volgen we een spectaculaire autoroute in de buurt van bekende plaatsen als Spa, Durbuy, Malmedy en Stavelot. Onderweg kun we ons helemaal uitleven op de adembenemende route die door de heuvels slingert met ontelbare bochten en soms pittige hellingen. Aan het einde van een weekend vol adrenaline wordt deze onvergetelijke autoreis afgesloten in Zuid-Limburg. Een prachtige route voor iedereen die wil genieten van een autotocht door de wondermooie Duitse Eifel en de fantastische Belgische Ardennen.

Luxemburg verkennen

Nog zo’n spectaculair weekend van de Autovisie Stuurmanswegen is de sensationele autotocht door het kleine maar veelzijdige Luxemburg. Deze reis vindt plaats van 26 mei tot en met 28 mei 2017. Op vrijdag verzamelen we ons in het mooie plaatsje Urspelt in Luxemburg. Vanuit deze plaats start een korte maar zeer boeiende autotrip door dit prachtige land. De mooie, sensationele route voert ons over uitstekend onderhouden wegen door een prachtig landschap. Op deze route moet je al je stuurmanskunsten uit de kast halen tijdens de vele pittige hellingen en de vaak erg scherpe bochten. Luxemburg is rijk aan prachtige bosgebieden, die je ook regelmatig tegen zult komen tijdens deze afwisselende route. Tijdens het rijden over de snelle en spectaculaire wegen van het Groothertogdom, kun je natuurlijk ook volop genieten van de prachtige uitzichten die dit adembenemende land te bieden heeft. We rijden onder andere langs het sprookjesachtige Müllerthal, dat ook wel ‘Petite Suisse’ genoemd wordt. Dit schitterende gebied is zo genoemd, vanwege het wondermooie heuvelachtige landschap dat erg op dat van Zwitserland lijkt.

Ga jij ook de uitdaging aan en ga je heerlijk een weekendje bochtjes rijden in de Eifel en Ardennen, of door Luxemburg? Kijk dan gauw naar de informatie over de Autovisie Stuurmanswegen door de Eifel en Ardennen en door Luxemburg, en meld je bijtijds aan.

eifel-en-ardennen_bwluxemburg_bw