Autoroute Dolomieten

Bent u klaar voor weer een geweldige autoreis met veel schitterende natuur en sensationeel sportieve wegen, waar u zich als autobestuurder weer volop kunt uitleven? Dan wordt het tijd voor een nieuwe tocht met veel adembenemend spannende hellingen en scherpe bochten door de fantastische bergketen van de Dolomieten in het geweldige Italië.
Dolf Dekking Dolomieten reis 2015

Nog mooiere route uitgezet

Als u deze Stuurmanswegenreis al vaker heeft gedaan, zult u merken dat u in deze veelzijdige en spectaculaire route langs bekende stukken komt. U zult ook zien dat er aan de route nieuwe delen zijn toegevoegd. Hierdoor kunt u nog meer genieten van deze waanzinnig mooie bergketen die bekend staat om de steile rotswanden en pieken. En ook onderweg naar de Dolomieten kunt u al volop genieten van een spectaculair berglandschap met besneeuwde toppen en gletsjers. Wie aan deze Stuurmanswegenreis deelneemt, zal absoluut een aantal dagen een paar spannende en onvergetelijke autotochten tegemoet kunnen zien. Tochten, waar u nog lang en met veel plezier aan terug zult denken.

Van de Bodensee tot Udine

Deze avontuurlijke autotocht begint in de stad Lindau dat ligt aan de schitterende Bodensee. Vanuit deze mooie, levendige stad begint het grote avontuur over spectaculaire wegen naar en door de zeer mooie bergketen. U volgt gedeeltelijk de mooie Arlbergroute in Oostenrijk en van daaruit reist u door naar het prachtige Italië. Onderweg rijdt u door een gebied met verschillende bekende bergpassen, zoals de Hahntenjoch, de Timmelsjoch, de Jaufenpas en natuurlijk ook de adembenemende Passo Stelvio.

Waanzinnige uitzichten

Deze laatste pas is vooral zo bijzonder vanwege het indrukwekkende bouwwerk met de meest waanzinnige uitzichten. Ondanks dat de weg er naartoe misschien wat minder spannend is, wilt u deze pas zeker niet missen. Daarna zijn er in de omgeving van het Stella Massief nog verschillende bergpassen op de route naar Sauris in de provincie Udine die de reis helemaal onvergetelijk zullen maken. Onderweg kunt ook nog eens uitgebreid genieten van een heel bijzondere lunch bij een sterrenkok.

Autoreis voor sportieve rijders

Vanwege de vele slingerwegen en steile hellingen door deze bergketen is deze autoreis vooral geschikt voor de zeer sportieve chauffeurs. U moet hier absoluut beschikken over bovengemiddelde stuurmanskunsten en gek zijn op avontuur. U kunt zich voor deze reis met meer personen opgeven, maar u kunt zich ook alleen aanmelden. Tijdens de reis bent u zeker niet altijd alleen. We rijden in principe zoveel mogelijk met de hele groep tegelijk. De ervaring is dat u vanzelf een reismaatje vindt waarmee u qua snelheid een beetje op één lijn zit, en waarmee u een groot deel van de route samen op zult rijden. Uiteraard komt de hele groep weer bij elkaar tijdens de koffiestops en de lunchpauzes. Tijdens die momenten is er natuurlijk volop gelegenheid om even met elkaar bij te praten over de avontuurlijke route die al achter u ligt, en over wat we nog gaan rijden.

Alle informatie in de stuurmanswegentas

Bij het verzamelpunt van de Stuurmanswegenreis, van waaruit we de reis naar de Dolomieten starten, ontvangt u van ons de Stuurmanswegentas. In deze tas vindt u het routeboek, waarin de route uitgebreid aangegeven wordt met het bol-pijl systeem. Samen met de duidelijke aanwijzingen zorgt dat ervoor dat u de route probleemloos uit kunt rijden. U kunt de route ook rijden met behulp van het nieuwe navigatiesysteem.

Begeleiding

De route van deze Stuurmanswegenreis, die van zondag 17 september tot en met zaterdag 23 september duurt, is uitgezet door Dolf en Anita Dekking. Dolf werkt al lange tijd als vaste rijtrainer voor Autovisie. Hij zal u onderweg voorzien van diverse tips die ervoor zorgen dat de autoreis nog mooier wordt dan die al is. Anita heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van autoreizen en evenementen voor Autovisie. Samen met Dolf zorgt zij ervoor dat uw autoreis een mooie, gedenkwaardige ervaring zal worden.

Datum en prijzen

De Stuurmanswegenreis naar de Dolomieten vindt plaats van zondag 17 september t/m zaterdag 23 september.

  • Prijs op basis van een 1-persoonskamer: € 1625,- HP
  • Prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 1750,- HP p.p.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Hotelovernachtingen in uitstekende hotels op basis van halfpension
  • Begeleiding en een routeboek/tas

Het gebruik van de locaties voor de lunches en koffiestops is optioneel. Dolf en Anita zoeken deze altijd met zorg uit en reserveren ze voor de groep.

Boek nu