Autoroute Schotland

We zijn alweer voor de derde keer op reis geweest naar dit prachtige land. Ook nu hadden we weer een onvergetelijke 5-daagse autotocht voor de deelnemers georganiseerd. Schotland zorgt met haar vele bergen en ‘Lochs’ niet alleen voor prachtige vergezichten, maar is ook een avontuur voor de chauffeurs die van uitdagende autoritten houden. Tijdens deze tocht gaat de route over bijna eindeloze, smalle bochtige wegen door een indrukwekkend landschap. Een autoroute waarvoor u uw beste stuurmanskunsten uit de kast zult moeten halen.

Lees hier het reisverslag van editie 2017
IMG_0982

Stuurmanswegenreis voor het echte stuurwerk

Bereidt u zich voor op vijf dagen lang intens genieten van rijden over voornamelijk ‘single-track-roads’ door het spectaculaire landschap van dit schitterende land. Onderweg krijgt u te maken met smalle bergwegen en scherpe bochten, waarbij u al uw stuurmanskunsten volop in zult moeten zetten.

National parks en highlights

Tijdens deze onvergetelijke tocht rijden we natuurlijk door de mooiste natuurgebieden en nationale parken. Een aantal schitterende natuurgebieden en attracties die we in Schotland tegen kunnen komen zijn het enorme bosgebied ‘Kielder Forest Park’, het wijdse Loch Lomond en het sensationele, bij de Schotten zo geliefde Trossachs National Park. Dan is er ook nog de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis. Langs de fraaie oostkust ligt een van de belangrijkste steden van de Schotse Hooglanden, Inverness. Een erg populaire attractie is het spectaculaire kunstwerk ‘The Kelpies’ in de stad Falkirk en het adembenemende Ben Lawers National Park. En reken maar dat we ook Loch Ness en ontelbare kastelen en burchten in het vizier zullen krijgen.

Voor liefhebbers van rijden door een spectaculair landschap

Deze spectaculaire 5-daagse Stuurmanswegenreis is bedoeld voor iedereen die houdt van een sportieve en uitdagende manier van autorijden in een bijzondere omgeving met de meest geweldige natuurparken. Wilt u ook de uitdaging aangaan om deel te nemen aan deze prachtige en zeer prikkelende autotocht? Kom dan in mei ook naar Schotland en geniet van de spectaculaire ritten door een van de mooiste gebieden van Europa. Wilt u deze autoroute alleen rijden? Ook dan is deze tocht prima te rijden. Helemaal alleen zult u tijdens deze tocht niet zijn, want we zullen proberen de route zoveel mogelijk in groepsverband te rijden. Er is altijd wel iemand die wat betreft rijstijl en snelheid bij u past en met wie u uiteindelijk samen op zult rijden. Bovendien zijn er tussendoor altijd nog de koffiestops en lunches. Daar komen de meeste deelnemers weer bij elkaar om onder het genot van een hapje en een drankje hun ervaringen uit te wisselen.

Routeboek met duidelijke aanwijzingen

Aan de start van deze sensationele Stuurmanswegenreis ontvangt iedere deelnemer een speciale Stuurmanswegentas met een routeboek. In dit routeboek staat de volledige route van deze tocht aangegeven in een bol-pijl systeem. Met behulp van de duidelijke aanwijzingen kunt u deze route zonder problemen volgen. Rijdt u de route toch liever zonder het routeboek, dan is er ook altijd nog een mogelijkheid om gebruik te maken van een navigatieprogramma dat ontwikkeld is voor deze route.

Begeleiding

Het uitzetten van de route en de begeleiding van deze Autovisie Stuurmanswegenreis is in handen van Dolf en Anita Dekking. Beiden zijn al vele jaren actief met de organisatie en begeleiding van de Autovisie Stuurmanswegenreizen. Dolf is ook al jaren de vaste rijtrainer van Autovisie. Tijdens de hele reis staat Dolf voor de deelnemers klaar om ze zo nodig van tips en informatie te voorzien, zodat iedere deelnemer volop kan genieten van de spectaculaire ritten en natuurlijk ook van de prachtige route die we volgen.