Exclusief en eigenzinnig: de DS 4 E-Tense vs. Lexus UX 250h
Naar een cross-over hoef je tegenwoordig niet te zoeken, daar zijn er talloze van. Dat de aandrijflijn elektrisch of hybride moet zijn, is ook bijna vanzelfsprekend. Maar iets exclusiefs en eigenzinnigs vinden is een grotere uitdaging.
Fotografie: Martijn Bravenboer
Toch zijn er wel degelijk auto’s die minder voor de hand liggen. Die net iets te exclusief en onbekend zijn om bij iedereen op het shoppinglijstje terecht te komen. Dit duo is daar een goed voorbeeld van. Toyota’s luxemerk Lexus behoeft na drie decennia geen toelichting meer, hooguit de extra vermelding dat het portfolio behalve limousines en SUV’s nu ook de veelgevraagde, iets betaalbaardere crossovers omvat. Dat die als hybride verkrijgbaar zijn, is ook niet verrassend bij een lid van de familie Toyota, want dat zijn tenslotte de hybridepioniers.
Halve auto-universum
Dat Stellantis eveneens hybrides heeft, is niet vreemd, gezien het zeer brede aanbod, want het bepaalt met veertien merken zo’n beetje het halve auto-universum. En om in dit tijdsgewricht te kunnen overleven is hybridetechniek en platformdeling noodzaak. Ook evident is de noodzaak om al die uniforme techniek te verpakken in een onderscheidende vormgeving. Net zoals Lexus doet. En dus is de DS 4 een heel andere auto dan zijn concerngenoten. DS, dat sinds haar merkstart speelt met luxe, maar twijfelde tussen comfort of sportiviteit, lijkt nu in balans te zijn met de DS 4.
Deze occasion wil je: Lexus RC 300h, chique en verassend speels
In Autovisie Magazine lees je wat de beste eigenzinnige en exclusieve crossover van dit tweetal is. Je leest uitgebreid over hun uitrusting, ontwerp, interieur, comforft, functionaliteiten en natuurlijk hun prestaties en weggedrag. Zoals je van ons gewend bent wordt het verhaal bijgestaan door uitgebreide testdata én de verbruikscijfers in de praktijk. Autovisie koop je bij je lokale boekhandel of supermarkt. Een abonnement sluit je voordelig via deze link af. Liever digitaal lezen? Lees hier hoe dat moet.
Lees ook:
Ook interessant
-
Mag je zomaar je auto wrappen of spuiten in een andere kleur?
-
Wie is schuld bij aanrijding op gecombineerde in- en uitvoegstrook?
-
Wat is de meldcode van jouw auto en waar kun je hem vinden?
-
Oordopjes of koptelefoon dragen in de auto: mag dat eigenlijk wel?
-
Mag je doorrijden bij groen verkeerslicht en een vol kruispunt?
-
Auto stationair laten draaien: in deze buurlanden krijg je een flinke boete
-
Kruising met onverharde weg: dit is wie er voorrang moet verlenen
-
7 cadeaus waar Sinterklaas autoliefhebbers een plezier mee doet
-
Is linksplakker rechts passeren zonder wisselen van rijstrook fout?
-
Mag je tijdens inhaalactie harder rijden dan maximumsnelheid?
-
Met de ideale ijskrabber zijn jouw autoruiten binnen minuten ijsvrij
-
Wat is de juiste bandenspanning en hoe meet je die?