1914 pk sterke Rimac Nevera gaat de weg op
Wat kan er in vijftien jaar veel veranderen. Dat ervaart ook Mate Rimac. In zeer korte tijd bouwde hij zijn bedrijf op, nam hij Bugatti over en brengt hij onder eigen naam een hypercar uit. Laatstgenoemde komt nu als Nevera op de markt. De eerste exemplaren staan klaar.
Vijf jaar had Rimac nodig om de hypercar te ontwikkelen. Testwerk, ontwikkeling en ontwerpproces, alle stappen werden in korte tijd gerealiseerd door het ontwikkelingsbedrijf, gespecialiseerd in elektrische aandrijflijnen. Volgens Rimac bouwde het bedrijf uiteindelijk 18 prototypes en werden er 45 crashtests uitgevoerd. Het bedrijf claimt tevens dat de ontwikkeling van de Nevera meer dan 1,6 miljoen uur in beslag nam.
Oplage van 150 stuks
En dan was het moment daar deze week. De aller-, allereerste productieversie van de Rimac Nevera verliet de productielijn. Het is de bedoeling dat er vijftig exemplaren op jaarbasis de productiefaciliteit verlaten. De oplage van de auto is beperkt. Rimac bouwt er slechts 150. Lees onder de foto’s verder
De eerste auto, uitgevoerd in Callisto Green met wielen in Graphite Vertex en een interieur in Sand Alcantara, is de officiële ‘nul-auto’. Het preproductiemodel is de demonstratie-auto van de onderneming. Echter, de klantenauto’s volgden in zijn slipstream.
Eerste klantenauto’s staan klaar
De klantenauto’s staan ook al klaar en zullen spoedig aan de gefortuneerde kopers worden overhandigd. Het kost volgens Rimac zo’n vijf weken om de Nevera grotendeels met de hand te vervaardigen. Het gehele productietraject kost meer tijd, aangezien de productietijd van de verschillende componenten niet is meegerekend. Lees onder de foto’s verder
Rimac heeft de Nevera bijna geheel in eigen beheer ontwikkeld en de meeste componenten worden ook door het bedrijf zelf vervaardigd, zoals het accupakket, de inverter, de transmissie, de motor, de control systems en het infotainmentsysteem, Rimac geeft aan dat tijdens de ontwikkeling van de hypercar de aandrijflijn liefst driemaal opnieuw ontworpen is. De elektrische sportwagen beschikt over elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van maar liefst 1.914 pk. De vier krachtcentrales brengen de sportwagen van stilstand naar 100 km/h in minder dan twee tellen en de 160 km/h staat na 4,3 seconden op de teller.
Rimac-dealer Nederland
Rimac Automobili heeft inmiddels 25 dealers aangesteld. Voor Nederland gaat Pon Luxury Cars de verkoop op zich nemen. Wie nu een Rimac Nevera bestelt, krijgt de hypercar pas in 2023 geleverd. Het eerste productiejaar is compleet vergeven zegt het bedrijf. Dat betekent ook dat de gelimiteerde oplage van de Nevera nog niet is uitverkocht.