Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Alfa Romeo Stelvio First Edition: Voor de ‘early adopters’

Voor wie niet kan wachten om de Stelvio te beklimmen (de Italiaanse SUV welteverstaan, niet de Italiaanse bergpas), is er deze First Edition. Moet je wel even bijna zeventig mille overmaken aan Alfa Romeo.

alfa_romeo_stelvio_first_edition-06

“Bestel als eerste de nieuwe Stelvio First Edition”, roept het merk in zijn persbericht, “en ervaar hoe Alfa Romeo dit segment benadert.” Nou ja, dat is ongeveer zoals andere merken het segment ook benaderen. Deze Stelvio heeft vierwielaandrijving (check!), een achttraps automaat (check!) en een 2,0 liter turbomotor (check!). Precies zoals onder meer de Jaguar F-Pace dat ook heeft.

“In de Stelvio First Edition is de 2,0 liter viercilinder goed voor 280 pk”

In de Stelvio First Edition (en ook in de Giulia) is de 2,0 liter viercilinder goed voor 280 pk en 400 Nm, waarmee de Alfa Romeo in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h zou moeten kunnen sprinten. De 510 pk sterke Stelvio QV – die later op de markt komt – klaart datzelfde kunstje in 3,9 seconden.

LEES OOK: ALFA ROMEO STELVIO IS ALFA’S ALLEREERSTE SUV

Terug naar de First Edition. Die is uitgerust met onder meer 20 inch lichtmetalen wielen, een dashboard met houtinleg, aluminium schakelflippers, met leer beklede stoelen (elektrisch verstelbaar en verwarmbaar) en een aantal actieve veiligheidssystemen. Wat de Stelvio First Edition gaat kosten, heeft Alfa Romeo nog niet bekendgemaakt, maar reken op zo’n 68.000 euro. De vanafprijs van de Stelvio is ongeveer 55.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.